Kuzey İtalya’da Gezilecek En Güzel Yerler

İtalya; tarih, sanat ve moda alanlarındaki başarısı ile dünyanın her noktasından ziyaret ediliyor. Kuzey İtalya’da yer alan huzurlu atmosferi ile beğeni toplayan bölgeleri ‘’Kuzey İtalya’da Gezilecek Yerler” yazımızda inceledik. Özel kampanyalarla keyifli bir gezi yapmak isterseniz ECC Tur’un yurt dışı turlarına göz atabilirsiniz. İtalya’nın Rönesans şehri olarak yer alan Floransa’yı rotanıza eklemeden önce “Floransa Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Milano

Kuzey İtalya’da yer alan ve modanın başkenti haline gelen Milano, diğer şehirlere göre yakın zamanda inşa edilen yapılarıyla gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Montenapoleone Caddesi, Milano’dan alışveriş yapmak isteyenlerin ilk adresi olarak biliniyor. 

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve Rönesans’ın dahi ressamı Leonardo Da Vinci’nin en ünlü eseri olan Son Akşam Yemeği duvar resmini görmek için Santa Maria delle Grazie Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Bologna

Emilia Romagna bölgesinde bulunan Bologna, Avrupa’nın ilk üniversitesine ev sahipliği yapıyor. Antik dönemden itibaren pek çok yapının inşa edilip günümüze kadar özenle korunduğu şehirde Roma Dönemi mimarisinin yanı sıra Etrüsklere ait eserlere de rastlayabilirsiniz. 

Sıcak tonların hakim olduğu Bologna’da gezilecek yerler listesinde Neptün Heykeli, San Petronio Bazilikası, Galleria Kapısı ve Bolonya Üniversitesi ilk sıralarda yer alıyor.

Verona

Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet oyununun, hikayesinin geçtiği şehri ziyaret etmeyi isteyenlerin akın ettiği Verona’da, Juliet Evi isimli bir yapı ve yapının önünde Juliet Capulet’in heykeli bulunuyor. Aynı zamanda hala kullanılan tarihi Verona Arenası, 4. yüzyıla tarihlenen Verona Katedrali ve Erbe Meydanı da görülmesi gereken yerler arasında öne çıkıyor.

Venedik

Kuzey İtalya’nın en çok ziyaret edildiği şehri Venedik, su kanalları ve tarihi dokusuyla turistleri büyülüyor. 9. yüzyılda tasarlanıp inşa edilen San Marco Meydanı, şehrin merkezinde yer alıyor. Bu meydanda bulunan, etkileyici mimarisi ve süslemesiyle dikkatleri üzerine çeken San Marco Bazilikası da gezilmesi gereken yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Venedik’teki Burano Adası ise yoğun sis olduğunda insanların yolu bulabilmesi için boyanan renkli evleriyle dikkat çekiyor.

Cenova

Büyük bir kasabayı andıran, İstanbul Galata ile mimari açıdan birçok benzerliğe sahip olan ve Kuzey İtalya’da gezilecek yerler arasında olan Cenova’da, San Lorenzo Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Via Garibaldi sokağında kısa bir yürüyüş yaparak tarihte gezinebilirsiniz.

Portofino

İtalya şehirlerinden Cenova’ya bağlı olan Portofino, her mevsim gidilebilecek tatil rotalarından biri olarak biliniyor. Portofino kasabasının masmavi denizi ve yeşil alanlarıyla oldukça romantik bir tatil yapabilirsiniz.

Cinque Terre

Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore isimli köyleri ile tanınan Cinque Terre, Cenova şehrine bağlı bir bölgeden oluşuyor. Kolay ulaşım imkanı bulunan bölgede, rengarenk evlerin arasında huzurlu bir yürüyüş yaparak dinlenebilirsiniz.

Garda Gölü

Verona’ya bağlı Sirmione kasabasında bulunan Garda Gölü, Alpler’deki buzulların eriyip birikmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer alan gölün iç kısmında ise Sirmione Kalesi bulunuyor.

Trieste

Yüzlerce yıl boyunca Avusturya’ya bağlı olan Trieste, farklı mimari üsluplara sahip yapılara ev sahipliği yapan bir şehirdir. İtalya’yı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yapılar arasında 1. yüzyılda inşa edilen Teatro Romano, Trieste Kalesi, iki parçanın birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan San Giusto Katedrali, Guinness Rekorlar Kitabı’nda bulunan Grotta Gigante Mağarası yer alıyor.

Bergamo

İlgi çekici mimarisi ile pek çok turistin uğrak yeri olan Bergamo’da 12. yüzyılda yapılan Palazzo della Ragione, 17. yüzyılda St. Alexandra’ya ithafen inşa edilen Bergamo Katedrali, Vecchia Meydanı ve Podesta Sarayı en sık ziyaret edilen yapılar arasında yer alıyor.

Dolomitler

Gezi rehberinde ilk sıralarda yer alan ve doğa tutkunlarının beğenisini toplayan Dolomitler, her mevsim görülmeye değer manzarası ile turistleri büyülüyor. Uçsuz bucaksız vadilerin, yüksek dağların bulunduğu bölge huzurlu atmosferi ile keyifli bir dinlenme imkanı sunuyor.

Mantua

Birçok tarihi yapının bulunduğu Mantua’da; görülmesi gereken yerler arasında Rubens, Donatello, Alberti gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği müzeler bulunuyor.

Como Gölü

İtalya’nın en büyük gölleri arasında olan Como Gölü, Milano’da yer alıyor. İsviçre sınırındaki gölün çevresinde, göl manzarasına sahip olan pek çok kasaba bulunuyor. 

Braies Gölü

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Braies Gölü, dağların ortasında yer alıyor. Ağaçların sarıp sarmaladığı berrak sulara sahip göl, adeta bir sanat eserini andırıyor. Huzurlu atmosferi olan gölde, keyifli bir dinlenme süreci geçirebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

mayıs ayında gidilecek yerler

Mayıs Ayında Gidilecek Yerler

Kulağımızda kuş sesleri, burnumuza doğru gelen kır çiçeklerinin etkileyici kokusu… Ağaç yaprakları arasından ışıldayan güneş, kendini tamamen göstermeden dahi bedenimizi ısıtmaya yetiyor. Canlanmaya başlayan doğa

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya