Ljubljana Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar

Slovenya’nın başkenti Ljubljana, yemyeşil doğası, mimari yapıları, müzeleri ve festivalleri ile Orta Avrupa’nın önemli tarihi şehirlerinden biri olarak yer alıyor. Ljubliana gezilecek yerler konusunda ziyaretçilere pek çok alternatif sunuyor. Çevre dostu bu şirin kente Schengen vizesi ile gidiliyor. Bu yazımızda sizler için “Ljubljana Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar” listemizi paylaşıyoruz. 

Kış tatilinde Ljubljana şehrini yakından keşfetmek için ECC Tur’un sağladığı yurt dışı Ljubljana Turuna hemen göz atabilirsiniz. Kış mevsiminde tatil yapabileceğiniz dünya şehirlerini daha önce hazırladığımız “Kış Tatilinde Gitmeniz Gereken Dünya Şehirleri” içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Ljubljana Kalesi

Ljubljana Kalesi, başkent Ljubljana’nın önemli tarihi yerleri arasında bulunuyor. Panoramik manzarası ile dikkat çeken tarihi kalenin 11.yüzyılda inşa edildiği biliniyor. Rehberli tura katılarak veya kendi başınıza dolaşmak için harika bir yer olan Ljubljana Kalesi içerisinde ziyaret edebileceğiniz gözlem evi ve müze yer alıyor. 

Preseren Meydanı 

Preseren Meydanı, şehrin popüler toplanma yeri olarak karşımıza çıkıyor. Çok sayıda festival ve etkinliğe ev sahipliği yapan bu meydan Orta Çağ evleri ve barok mimari yapıları ile dikkat çekiyor. 

Üçlü Köprü

Yayalar, tramvay ve araçlar için tasarlanmış olan Üçlü Köprü, Ljubljanica Nehri üzerinde yer alıyor. 1842’de inşa edilen bu tarihi köprü başkentin en dikkat çeken mimari yapıları arasında bulunuyor. 

Ljubljana Katedrali

Şehir merkezinde yer alan Ljubljana Katedrali’nin tarihi 13.yüzyıla kadar uzanıyor. İtalyan barok mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan bu katedral Ljubljana’nın görülmeye değer tarihi yapıları arasından bulunuyor. İç kısmı oldukça etkileyici olan bu katedral barok tarzı freskleri, portreleri ve bronz kapıları ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. 

Franciscan Anıtı Kilisesi

Preseren Meydanı’nda yer alan Franciscan Anıtı Kilisesi, barok mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak yer alıyor. Pastel kırmızısı ile boyanmış dış cephesiyle dikkat çeken bu kilisenin iç kısmı etkileyici bir güzelliğe sahip. Ljubljana şehrinde ziyaret edilmesi gereken bir yer olan bu kiliseyi gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Slovenya Ulusal Müzesi

İki bina üzerine kurulu Slovenya Ulusal Müzesi, Slovenya’nın tarihi ve kültürel değeri açısından önemli bir yere sahip. Başkent Ljubljana’nın en eski müzesi olarak yer alan bu müze Neo Rönesans mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak yer alıyor. Görülmeye değer bir mimari yapı olan müze içinde modellemeler, animasyonlar, film gösterimleri, arkeoloji ve tarih bölümleri bulunuyor. 

Slovenya Ulusal Galerisi

İtalyan barok ressamları ve heykeltıraşlara ait eserlerin sergilendiği tarihi müze şehrin önde gelen tarihi müzeleri arasında bulunuyor. 19.yüzyıl sonlarında inşa edilen müze içinde gotik sanatına ait eserler, İtalyan barok ressamları ve heykeltraşlarına ait 600’den fazla eser ziyaretçilere sergileniyor. 

Metelkova Sanat Merkezi

Ljubljana şehrinde bulunan Metelkova Sanat Merkezi, konserlere ve DJ performanslarına ev sahipliği yapıyor. Başkentin popüler cazibe merkezlerinden biri olarak gösterilen Metelkova, dünyanın dört bir yanından DJ’leri ağırlıyor. 

Robba Çeşmesi

Robba Çeşmesi, başkentin dikkat çekici yapıları arasında bulunuyor. Dönemin ünlü mimarı  Francesco Robba tarafından inşa edilen bu tarihi çeşmenin bir kopyası Slovenya Ulusal Galerisi’nde yer alıyor. 

Joze Plecnik’in Evi

Ljubljana şehrinin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında bulunuyor. Müzeye dönüştürülmüş olan ünlü mimar Joze Plecknik’in stüdyosu olan bu ev mimarisi ile dikkat çekiyor. Slovenya’nın önemli kültürel noktalarından olan bu ev Plečnik’in kişisel eşyalarından oluşan bir koleksiyonun yanı sıra mimari projelerinin modellerini ve çizimlerini de içeriyor. 

Skofja Loka

Zengin kültürü ve tarihi mirası ile tanınan Skofja Loka, birçok önemli tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Yürüyüş, bisiklet ve kayak gibi açık hava etkinliklerinin yer aldığı bu popüler turistik kasaba büyüleyici mimarisi ve doğası ile turistlerin dikkatini çekiyor.

Ljubljana Kongre Meydanı

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da yer alan Ljubljana Kongre Meydanı, şehrin en önemli turizm etkinliklerinin yapıldığı bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Ljubljana Katedrali’nin hemen yanı başında yer alan bu meydan eski Roma yerleşim yerlerinden biri olmasından dolayı önemli bir tarihi değere sahip. Turistlerin sık sık ziyaret ettiği bu tarihi meydanda müzik festivalleri, konserler ve sokak gösterileri gibi çeşitli etkinlikler, kafe ve restoranlar yer alıyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı