Manisa Gurme Lezzetler Listesi

Manisa, tarihi zenginliği ve doğal güzellikleri ile Ege Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olarak yer alıyor. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kendine has lezzetleriyle meşhur olan Manisa mutfağı, yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Farklı lezzetlere ev sahipliği yapan bir yemek kültürüne sahip Manisa, özellikle mesir macunuyla öne çıkıyor. Manisa gurme lezzetler listesi arasında Manisa Kebabı, Keşkek, Kulak Çorbası, Sinkonta gibi daha pek çok yöresel yemek yer alıyor. Bu yazımızda sizlerle “Manisa Gurme Lezzetler Listesi’ni” paylaşıyoruz. Manisa’nın gurme lezzetlerini yerinde deneyimlemek ve Manisa gezinizde keyifli bir konaklama yapmak için ECC Tur’un Manisa otelleri bölümünü inceleyebilir, bütçenize uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Kulak Çorbası

Kulak Çorbası, Manisa mutfağının sevilen yemeklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça nefis bir çorba olan bu lezzet içerisine konulan kulaklı makarna denilen mantı, kuşbaşı et ve nohut ile hazırlanıyor. İsteğe göre sadece mantılarla da hazırlanabilen kulak çorbası üzerine nane ve tereyağı gezdirilerek servise hazır hale getiriliyor. Dünya mutfağında çeşitli malzemelerle hazırlanan şifa deposu çorba lezzetlerini merak ediyorsanız daha önce hazırladığımız “Kış Mevsimine Özel Dünya Mutfağından Çorbalar” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Börülce Tarator

Ege usulu olarak hazırlanan börülce tarator, Manisa mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Sağlıklı ve lezzetli bir zeytinyağlı atıştırmalık olan börülce tarator yemeğinde börülceler ayıklanıp küçük parçalara bölünüyor. Ezilmiş sarımsak, limonlu ve zeytinyağlı sosla birleştirilerek hazır hale geliyor. 

Sinkonta

Sinkonta, Manisa mutfağının ilginç tatları arasında bulunuyor. Manisa’ya özgü yapılan Sinkonta, balkabağının yemeğe dönmüş hali olarak denenmesi gereken yöresel yemeklerden biri olarak yer alıyor. Sıra dışı bir lezzete sahip olan Sinkonta’da balkabakları baharatlarla süslenerek fırında pişiriliyor. Sofralarda yemeğin yanında meze olarak yer alan bu lezzet, Manisa mutfağında sık sık tüketiliyor. 

Manisa Kebabı

Manisa Kebabı, Manisa mutfağının en meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Oldukça doyurucu bir lezzet olan bu yemek çeşidi denenmesi gereken tatlar arasında bulunuyor. İskender kebabını andıran bu lezzette uzun uzun yoğurulan etler kendine özgü yöntemlerle pişiriliyor. Hazır hale geldikten sonra yoğurt, tereyağı ve pide ile servis ediliyor. Tadı damağınızda kalacak bu lezzetli Manisa Kebabının yapımında Manisa bölgesinde üretilen domates salçası kullanılıyor. 

Odun Köftesi

Odun Köftesi, Manisa’nın Salihli ilçesine ait meşhur bir lezzet orak yer alıyor. Kuzu etinden hazırlanarak yapılan bu köfte şiş üzerine konularak odun ateşinde pişiriliyor. Üzeri baharatlarla süslenerek domates ve biber ile servis ediliyor. 

Akhisar Köfte

Balkanlardan Manisa Akhisar’a göç eden meşhur köfteci Ramiz tarafından üretilen Akhisar Köftesi, ünü tüm dünyaya yayılmış bir lezzet olarak dikkat çekiyor. Baharat ve soğanla harmanlanan bu lezzet Manisa gurme lezzetler listesi içerisinde denenmesi gereken tatlar arasında yer alıyor. 

Keşkek

Ege Bölgesi’nde sık sık tüketilen Keşkek, Manisa mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak yer alıyor. Yarma buğday ve etin birlikte dövülerek yapıldığı bu yöresel lezzet Manisa’da özel günlerde hazırlanır. 

Bohça Kebabı

Bohça Kebabı, kendine has görünümü ve lezzeti ile öne çıkıyor. Manisa gurme lezzetler listesinde önemli bir yere sahip bu lezzet kırmızı et ve tavuk etiyle hazırlanarak üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri dilimleriyle birlikte fırında pişiriliyor.  

Kula Güveci

Manisa’nın Salihli ilçesine ait olan bir diğer lezzet Kula Güveci, odun ateşinde ortalama 5 saat pişiriliyor. İlçenin meşhur lezzetlerinden biri olan bu yemek damakta tat bırakan bir lezzete sahip. Etin kemiksiz kısmı haşlanarak üzeri sebze ve tereyağı ile hazırlanan bu lezzeti Manisa’da yer alan tüm restoranlarda deneyebilirsiniz. 

Pideli Paça

Pideli Paça, Manisa’nın Kırkağaç ilçesine ait sık sık tüketilen bir lezzet olarak yer alıyor. Bölge halkı arasında Kırkağaç paçası olarak da bilinen bu lezzet haşlanan kellenin suyuyla ısıtılıp pide üzerine konuluyor. Dil ve kelle parçaları eklenip sosla harmanlanarak hazır hale getiriliyor. 

Nohutlu İşkembe

Nohutlu İşkembe, Manisa gurme lezzetler listesi içerisinde sık tüketilen yemekler arasında yer alıyor. İşkembeler temizlenip kuşbaşı şeklinde doğranıp üzerine nohut, ılık su, salça, kırmızı biber ve tuz ile eklenerek ortalama 1 saat pişiriliyor. 

Alaşehir Kapaması

Alaşehir Kapaması, Manisa’nın Alaşehir yöresine özgü bir lezzet olarak yer alıyor. Yapımında hamur kullanılan bu lezzet enfes tadı ile dikkat çekiyor. Mantı hamurunun içine kıyma, soğan, tuz ve baharatlar eklenerek kapatılıp pişiriliyor. Üzerine et suyu, salça ve yoğurt dökülerek servise hazır hale getiriliyor.  

Simit Ekmeği

Nohutla hazırlanan Simit Ekmeği, Manisa’nın Akhisar bölgesine ait bir diğer meşhur lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Genelde evlerde pişirilen bu ekmek çeşidinde haşlanan nohut ezilip mayalanmaya bırakılıyor. Un eklenerek fırında normal ekmek kıvamında pişiriliyor. 

Akhisar Katmeri

Akhisar Katmeri, Manisa’nın Akhisar bölgesine ait sık tüketilen meşhur tatlı olarak yer alıyor. İnce açılmış yufkanın içine tulum peyniri ile hazırlanan bu lezzet sac üzerinde pişirilerek hazır hale getiriliyor. 

Şehzade Tatlısı

Manisa bölgesinde üretilen üzümlerden yapılan Şehzade Tatlısı, şekersiz bir tatlı olarak yer alıyor. Taze demlenmiş çayın yanında servis edilen bu tatlı Haşhaşlı Şekerpare olarak da biliniyor. 

Şekerli Pide

Şekerli Pide, Manisa bölgesinin meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Tahin ve şeker ile birlikte yapılan bu lezzet fırında pişirilerek soğuması bekleniyor. Üzerine antep fıstığı parçaları ve kaymak eklenerek sofralarda yerini alıyor. 

Mantar Tatlısı

Mantar Tatlısı, Manisa mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Yapımında mantar kullanılan bu tatlı çeşidi üzerine eklenen meyveler ile pişiriliyor. Ardından üzerine tarçın eklenerek servis ediliyor. 

Tahinli Ekmek 

Tahinli Ekmek, Manisa mutfağının sık tüketilen tatlıları arasında bulunuyor. Tahin ve şekerin birlikte karıştırılarak hazırlandığı bu tatlı ekmek fırında pişiriliyor. Soğuduktan sonra servis edilen bu tahinli ekmek oldukça doyurucu bir lezzete sahip. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi