Marakeş Gezilecek En İyi Yerler

Fas’ın eski başkenti Marakeş, “Medina” ve “Gueliz” denilen iki şehirden oluşmaktadır. Medina yani eski şehir otantik görünümü ve tarihi yapıları ile eşsiz bir manzara sunarken, Gueliz yani modern şehir, alışveriş merkezleri ve yeni yapılarla öne çıkıyor.

Turistik gezilerin ise büyük bir bölümü Medina denilen eski şehirde, UNESCO tarafından koruma altında olan yapılarda geçiyor diyebiliriz. Fas’ta tatil yapmak istiyorsanız ECC Tur’un vizesiz Kazablanka – Marakeş turu fırsatlarına göz atabilir, tatilinizi vize derdi olmadan planlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle Marakeş’te gezilecek en iyi yerleri paylaşıyoruz.

El Fena Meydanı

Marakeş söz konusu olduğunda El Fna Meydanı, en popüler ziyaret noktalarından biri olmakta. Yapısıyla bir tiyatro sahnesini temsil eden meydan, günün her saatinde farklı etkinliklerle yerel halkın ve turistlerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Şehrin en canlı bölümlerinden biri olan El Fna Meydanı, akşamları bir panayır alanına dönüşüyor diyebiliriz.

Akşam saatlerinde El Fna Meydanı’nda sürekli olarak falcılarla, gösteri yapan kişilerle ve yöresel lezzetleri sunan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Meydanın arka sokaklarında ise çarşı bulunuyor. Dar sokaklı yollarda çeşitli hediyelik eşyaların, dokuma halıların ve birbirinden farklı ürünlerin satıldığı mağazalar arasında dolaşabilirsiniz.

Kutubiye Camii

Fas’ta camilerin farklı bir mimarisi olduğunu belirtmeliyiz. Fas’taki camilerin minareleri genellikle dikdörtgen ve uzun şekilde inşa edilmekte. Aynı zamanda camilerinde kubbe bulunmuyor. Marakeş’te yer alan Kutubiye Camii 70 metre yüksekliğindeki minaresi ile şehrin simgelerinden biri olmayı başarıyor.

12. yüzyılda inşa edilen Kutubiye Camii, günümüze kadar hasarsız bir şekilde korunmuş. Muvahhidlerin sanat anlayışını yansıtan Kutubiye Camii’ne diğer Fas camilerinde olduğu gibi Müslüman olmayanların girmesi yasak.

Ali Bin Yusuf Medresesi

Ali Bin Yusuf Medresesi, mimari özellikleriyle dikkat çeken bir yapı olduğu için Marakeş gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz. 132 odası bulunan medrese ortalama 900 talebeye aynı anda eğitim gösterebilecek kapasitede. İnce ahşap ve taş oymaları ile dikkat çeken Ali Bin Yusuf Medresesi, avlusunun tipik Fas mimarisi ile görünümünü tamamlıyor diyebiliriz.

El Bahia Sarayı

El Bahia Sarayı, 19. yüzyılda inşa edilmiş ve kesinlikle Marakeş gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken yerlerden birisi diyebiliriz. İhtişamı ile ziyaretçilerini büyüleyen saray Fas ve İspanya mimarisi harmanlıyor. Fas işçiliğinin ahşap ve taş oymacılığı örneklerini görebileceğiniz bu yapı zarif ahşap kapıları ile bambaşka bir görünüme ulaşıyor.

Atlas Dağları ve Şelaleler

Fas’ın doğal güzelliklerini görmek isterim diyenler için ise Atlas Dağları ve Şelaleleri, Marakeş gezilecek yerler listemizin başında bulunuyor. 2400 km uzunluğa varan Atlas Sıradağları, Akdeniz ile Sahra Çölünü ayıran bir duvar görevi görmekte diyebiliriz. Marakeş bu dağların tepesine kurumuş bir şehir olduğu için merkezden çok fazla uzaklaşmadan uçsuz bucaksız vadileri gözlemleyebilir, inanılmaz manzara fotoğrafları çekebilirsiniz.

Zellij

Zellij gezilecek bir yer olmasa da Marakeş’te herhangi bir yerde önünüze çıkabilecek bir sanat diyebiliriz. Zellij mozaikleri aynalarda, çeşmelerde, kapılarda, camilerde, restoranlarda ve aklınıza gelebilecek tüm yapılarda karşınıza çıkabilir. Zellij Fas coğrafyasına eski dönemlerdeki Merini’lerden geçen bir gelenek olmayı başarmış diyebiliriz.

Dar Si Said Müzesi

1917 yılında restore edilen Dar Si Said Müzesi, zemin ve duvar taşlarını estetik bir şekilde yansıtan, eski dönemleri hissedebileceğiniz bir müze diyebiliriz. Fas ahşap sanatına dair eserleri de barındıran müze, tasarımıyla da oldukça gösterişli.

Marakeş Bahçeleri

Jardin Majorelle ismiyle de anılan Marakeş Bahçeleri, devasa bambuların ve eşsiz bir bitki örtüsünün bulunduğu bir müze diyebiliriz. Fransız ressam Jacques Majorelle tarafından 5 farklı kıtadan bitkiler eklenerek oluşturulmuş olan Marakeş Bahçeleri, birçok turistin uğrak noktası.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya