Marmaris Gezilecek Yerler Listesi

Ege Denizi ile Akdeniz’in kesişiminde yer alan Marmaris, Muğla’ya bağlı bir ilçe. Her yıl dünyanın dört bir yanından turisti ağırlayan bu kent hem gece hem de gündüz eğlenceleriyle öne çıkıyor. Bu yazımızda Marmaris gezilecek yerler listemizi sizlerle paylaşıyoruz.

Ortalama iki ya da üç günde gezebileceğiniz Marmaris’e hem yaz hem de kış mevsiminde rahatlıkla gidebilirsiniz. Ilıman mevsimiyle ziyaretçilerinin sevgisini kazanan Marmaris’te gezerken konaklama konusunda en uygun fırsatlardan yararlanmak için ise ECC Tur’un Marmaris otellerini inceleyebilir, hemen tatil rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Peki, “Marmaris’te nereler gezilir?”

Eski Çarşı

İstanbul Kapalı Çarşı mimarisini temel alan Eski Çarşı, otantik görünümüyle oldukça ilgi çeken bir yer. Eski Çarşı içerisinde yöresel ürünler satan dükkanlarda tadım yapabilir, Marmaris’in meşhur lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Pazar içerisinde çeşitli el yapımı birçok ürün keşfedebilirsiniz.

Marmaris Kalesi ve Müzesi

Tarihi MÖ 1044 senesine uzanan Marmaris Kalesi, günümüze kadar Büyük İskender ve Kanuni Sultan Süleyman’ın restore işlemleri sayesinde gelmiş bir yapıdır. Marmaris gezilecek yerler listenizde kesinlikle bulunması gereken Marmaris Kalesi, içerisindeki iki arkeoloji ve bir etnografya müzesi ile keşfedilmeyi hak ediyor diyebiliriz.

Günnücek (Marmaris Milli Parkı)

Akdeniz ve Ege arasında bulunan Marmaris Milli Parkı, halk arasında Günnücek olarak da adlandırılmaktadır. Marmaris’e sadece 2 km uzaklıkta bulunan bu park, özel ormanı ve 50’den fazla kuş çeşidi barındırmasıyla turistlerin dikkatini çekiyor.

İçmeler Plajı

Marmaris’in merkezine olan yakınlığıyla tercih edebileceğiniz İçmeler Plajı, berrak ve sakin denizi ile ziyaretçilerini sevindiriyor. Plaj içerisindeki tesislerde yemek yemeniz veya bir şeyler içmeniz durumunda ise ücretsiz şekilde şezlong hizmeti alabiliyorsunuz.

Kızkumu Plajı

Marmaris gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken plajlardan biri Kızkumu Plajı olabilir. Kızkumu Plajı, ılık suyu ve plajın ortasında bulunan kum adacığı ile eşsiz bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlayacak.

Kleopatra Plajı

Berrak suyu ve eşsiz doğasıyla dikkat çeken Kleopatra Plajı, ismini altın rengi özel kumundan almaktadır. Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen bu plaja mutlaka uğramanızı ve muhteşem denizin keyfini çıkarmanızı öneriyoruz.

Cennet Adası Koyu

Dalış sevdalılarının mutlaka Marmaris gezilecek yerler listesine eklemesi gereken Cennet Adası Koyu’na tekne ile ulaşım sağlanıyor. Muhteşem doğası ile ziyaretçileri kendisine çeken Cennet Adası Koyu’nu ECC Tur’un Marmaris turları fırsatlarını inceleyerek en uygun fiyatlarla ziyaret edebilirsiniz.

Fosforlu Mağara

Cennet Adası Koyu’na yakın konumda bulunan Fosforlu Mağara, denizden yansıyan görüntüsüyle dikkat çekmeyi başarıyor. Fotoğraf çekmeyi seven herkesin uğraması gereken Fosforlu Mağara’ya ulaşım tekne ile yapılıyor.

Bozburun

Marmaris’in bir köyü olan Bozburun, yat limanının manzarası ve yemyeşil doğası ile dikkat çekiyor. Sessiz bir ortamda tatil keyfi yapmak istiyorsanız Bozburun, uğramanız gereken yerlerden biri diyebiliriz.

Bayır Köyü

2000 yıllık çınar ağacıyla birçok turistin ortak noktası olmayı başaran Bayır Köyü, Marmaris’in Güneybatı istikametinde bulunuyor. Doğal ortamı sayesinde safari, kamp ve trekking gibi aktivitelerde yapılabiliyor. Ayrıca Bayır Köyü’nün meşhur lezzeti karadut suyunu da deneyimleyebilirsiniz.

Köyceğiz

Narenciye bahçeleri ve geleneksel köy evleriyle birçok ziyaretçinin odak noktası olan Köyceğiz, caretta carettaların yuvalama alanı olmasıyla da dikkat çekiyor. Köyceğiz’de bulunan Sultaniye Kaplıcaları da şifalı sularıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Tatilini küçük bir yaz kasabasında geçirmek isteyen turistler için Köyceğiz mutlaka Marmaris gezilecek yerler listesine eklenmeli diyebiliriz.

Datça

Ege Denizi kıyısında bulunan Datça, salaş balık restoranları ve sessiz ortamı ile dikkat çekiyor. Tertemiz denizi ile ziyaretçilerini karşılayan Datça, Kuzey rüzgarlarını direkt olarak alması sebebiyle sörf tutkunlarına da eşsiz bir ortam yaratıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi