Ege ve Akdeniz’in En Güzel Koyları: Mavi Yolculukta Görmeniz Gereken 10 Yer

Muhteşem koyları, berrak denizi ve tarihi dokusuyla dünyanın hayran olduğu Ege ve Akdeniz kıyıları tüm güzellikleri ile sizi bekliyor. Bu yazımızda tatil dendiğinde ilk akla gelen Ege ve Akdeniz kıyıları için Mavi yolculuk kapılarını aralıyoruz. 

Ege ve Akdeniz’in en güzel koylarını araştırırken “Mavi Yolculuk”ta görmeniz gereken 10 yeri tatil listenize eklemeyi unutmayın: 

  1. Kabak Koyu: Fethiye, Muğla
  2. Gemiler Koyu: Fethiye, Muğla
  3. Kaputaş Plajı: Kaş, Antalya
  4. Ölüdeniz: Fethiye, Muğla
  5. İztuzu Plajı: Dalyan, Muğla
  6. St. Nicholas Adası: Kaş, Antalya
  7. Olympos: Kemer, Antalya
  8. Kelebekler Vadisi: Fethiye, Muğla
  9. Datça: Datça, Muğla
  10. Göcek Adaları: Göcek, Muğla

Mavi Yolculuk Nedir?

Mavi yolculuk, Ege ve Akdeniz kıyılarının turkuaz sularını, antik kentlerini, büyüleyici doğasını ve saklı adalarını keşfedebileceğiniz ortalama 4-7 günlük bir deneyim tatilidir. 

Tatil denildiğinde ilk aklına gelen doğa, deniz ve güneş olanlarlar için idealdir. Doğa ve denizle iç içe olmak isterken konforundan vazgeçmek istemeyenler için mavi yolculukta; lüks tekne turu deneyiminizi artıracak size özel kabinler, her kabinde özel banyo-tuvalet bulunmaktadır. Bunun dışında salon, güverte, güneşlenme alanları, yüzme merdiveni ve mutfak yer alır. 

Mavi yolculuk tatilini deneyimleyerek sadece doğa ve deniz ile başbaşa kalıp huzurlu bir tatil geçirebilir deyim yerindeyse terapi olmuş bir şekilde şehir hayatına dönebilirsiniz. Ege ve Akdeniz koyları sizin için enerji ve eğlenceyi ifade ediyorsa; mavi yolculuk boyunca bir çok seçenek sizi bekliyor. Tatil boyunca yüzme, güneşlenme dalış, su sporları, balık tutma, sahil kasabalarında yürüyüş ve fotoğraf çekimi, su kayağı, ringo, kano gibi birçok etkinlik planlayabilir, su altı fotoğrafları ile unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Mavi Yolculukta Görmeniz Gereken Koylar

Türkiye’nin en güzel tatil rotası Ege ve Akdeniz koylarının el değmemiş doğası, efsanevi toprakları, antik kentleri ve tarihi dokusunu sıcacık bir hava ve güneş eşliğinde berrak sulardan keşfetmek isteyenler için mavi yolculuk mükemmel bir seçimdir. Mavi yolculukta görmeniz gereken birbirinden muhteşem koyları keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin.

Kabak Koyu: Fethiye, Muğla 

Adını çevresinde yetişen kabaklardan alan Kabak Koyu, turkuaz renkli suları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Koya ulaşımı yalnızca yürüyerek veya mavi yolculuk gibi deniz yolu üzerinden sağlayabiliyorsunuz.

Gemiler Koyu: Fethiye, Muğla

Tarihi dokusu Antik Roma dönemine kadar uzanan Gemiler Koyu, adını o dönemde batan gemilerden almış. Denizinin sakinliği ve doğal güzellikleri ile bilinen bu güzel yere yine tekne ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Kaputaş Plajı: Kaş, Antalya

Bembeyaz kumları ve turkuaz suları ile görülmeye değer koyların başında geliyor. Plajın arka tarafında fotoğraf çekimi için doğal manzaralar bulabilir veya dalgalı denizi ile sörf için kendinize fırsat yaratabilirsiniz.

Ölüdeniz: Fethiye, Muğla

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en güzel plajları arasında gösterilen Ölüdeniz yamaç paraşütü yaparak gökyüzünden bu harika Ege koyunu görebilir veya kendinizi beyaz kumların arasından berrak sulara atabilirsiniz. 

İztuzu Plajı: Dalyan, Muğla

Sevimlilikte sınır tanımayan ve korumamıza muhtaç Caretta Carettalar yani deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olarak bilinir. Kumu ve denizi ile ilgili birbirinden ilginç hikayeler duyacağınız İztuzu Plajı, 4.5 km uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun plajları arasındaki yerini koruyor.

St. Nicholas Adası: Kaş, Antalya

Mavi Tura çıkanların görmeden geçmediği tarih kokan bu adamız adını doğduğu yer olarak kabul edilen Aziz Nicholas’tan almakta. Su altı dalışı yapmak isteyenleri heyecanlandıra St. Nicholas Adası, kalıntılar, manastır ve kiliseleriyle attığınız her adımda tarihini hissettirecek.

Olympos: Kemer, Antalya

Mavi Tur yolculuğunuzu daha fazla taçlandırmak için harika bir öneri daha. Olympos, Roma döneminden kalma antik kenti, tarihi dokusu, yeşil ormanları ve plajları ile sizi karşılıyor. Plajın arkasındaki mistik Olympos Dağını keşfetmek için yolculuğa devam edin.

Butterfly Vadisi Plajı: Fethiye, Muğla

Kelebekler Vadisi olarak da bildiğimiz, Ölüdeniz bölgesinde yer alan Butterfly, adını binlerce kelebek türünün barındığı büyüleyici ormanlarından alıyor. Yürüyüş parkurlarını kullanırken doğanın içinde kaybolmak isteyeceğiniz harika bir tatil deneyimine hazır olun.

Palamutbükü Koyu: Datça, Muğla

Zeytin ağaçları ve kekik kokuları arasında yeniden nefes alacağınız bu koy adını tahmin edebileceğiniz gibi burada bolca bulunan palamut balığından gelmektedir. Balık restoranları ve taze deniz ürünleri ile ünlü olan Palamutbükü mavi yolculukların olmazsa olmaz duraklarından biridir.

Terkos Koyu: Göcek, Muğla

Ünlü Türk ressam ve Şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yıllar önce buradaki kayalara balık resmi çizmesiyle de ünlerek aynı zamanda “Bedri Rahmi Koyu” olarak da bilinmektedir. Koyun orjinal adı olan Terkos ise Bedri Rahmi’nin kız kardeşinin adından gelmektedir. Muhteşem manzaraları ve tarihi dokusu ile mavi yolculuk için uygun bir durak noktasıdır.

Hayran Kalacağınız En Güzel Ege Koyları ve Akdeniz Koyları

Ege Denizi kıyıları birbirinden muhteşem manzaralar ve deneyimlere eşlik edeceğiniz koylar ile doludur. Burada özellikle mavi yolculuk turları – mavi tur ile bir tatil planı yapmayı düşünüyorsanız, araçla gidilemeyen izole olarak kalmayı başarmış bir çok koy fark edebilirsiniz. Ayaklarınızın altına Kleopatra Koyu’nun efsaneye göre Mısır’dan geldiğine inanılan kumlarını alarak denize girebilir, İncekum Koyu’nda sulara dalarak başka hiçbir yerde bulamayacağınız mercan manzaralarına tanıklık edebilirsiniz. Çam ormanlarının denizle buluştuğu Küfre Koyu gibi saymakla bitmeyen bir çok koya 1 haftalık bir kaçamakla deniz yolu ile ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Fethiye Gezilecek Yerler ve Doğa Güzellikler Listesi

Biraz daha sıcak iklim severler ve akdeniz havası almak isteyenler için ise dünyanın en güzel 10 koyundan biri olarak kabul görmüş; adını hak eden Cennet Koyu, Caretta Carettaların değişmez yuvası İztuzu Plajı, antik dönemdeki kalıntılarını hala koruyan Sarsala Koyu, berrak suların ve muhteşem doğasının karşısında büyüleneceğiniz Kabak Koyu gibi uzayıp giden bir liste mevcut… 

İlginizi çekebilir: Antalya’da Gezilip Görülecek En Güzel Noktalar

Mavi Yolculuk Turları 

Türkiye’nin bitmek bilmez doğal güzellikleri ve hala keşfedilecek yüzlerce saklı cenneti var. Bir sonraki tatilinizi geçirmek içinse mavi yolculuk size Ege ve Akdeniz koylarını keşfetme fırsatı sunuyor. Doğa ve denizle iç içe olmak istiyorum ama tatilimi lüks ve keyifle sürdürmek istiyorum diyenler için ECC Tur Mavi Yolculuk Turları sizi unutamayacağınız bir tatil deneyimi sunuyor. Hemen rezervasyon seçeneklerini keşfederek size en uygun tarihlerde Ege ve Akdeniz’in en güzel koylarını keşfedebilirsiniz!

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi