Muğla’da Gezilecek Yerler Listesi

Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin incilerinden biri olarak değerlendirilen Muğla hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle fark yaratan şehrimiz, Bodrum ve Fethiye gibi turist akınına uğrayan tatil beldelerinin içinde yer alması ile de oldukça fazla ziyaretçi çekmekte.

Yaz aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz Muğla, ortalama 2 günde gezebileceğiniz şehirlerimizden biridir. Muğla tatilinizde konaklamak için ise ECC Tur’un Muğla otelleri fırsatlarını inceleyebilir, bütçenize en uygun oteli rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu yazımızda ise sizlerle Muğla’da gezilecek en popüler ve önemli yerleri paylaşıyoruz.

Muğla Müzesi

Muğla gezilecek yerler listemizin başında yer alan Muğla Müzesi, eski bir cezaevi binasıdır. Müze içerisinde ise arkeolojik kalıntılar, bitki fosilleri, hayvan fosilleri, yöresel eşya ve kıyafetler sergilenmekte. Muğla’nın tarihini ve kültürünü merak ediyorsanız bu müzeye mutlaka uğramalısınız.

Osman Hamdi Bey Konağı

Osman Hamdi Bey Konağı, Muğla’nın Yatağan ilçesinde yer almakta ve ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in eserlerini sergilemektedir. Osman Hamdi Bey’in bu konakta yaşarken ünlü tablosu “Kaplumbağa Terbiyecisi” resmine başladığı söylenmektedir.

Saburhane

Saburhane, eski zamanlarda Türk ve Rum azınlıkların birlikte yaşadığı bir alan olarak biliniyor. Dar ve güzel sokaklarıyla dikkat çeken Saburhane, fotoğraf çekmeyi seven turistlerin uğrak mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor. İki katlı bir yapıya ve avluya sahip olan Saburhane evlerinde yaşayan Muğlalı sakinlerin izin alan turistlere evlerini açtığını da söyleyebiliriz.

Zeytinlikuyu Plajı

Muğla gezilecek yerler listemizde denize gitmek ve serin sularda huzur bulmak isteyenler için Zeytinlikuyu Plajı yer alıyor. Milas’ta bulunan Zeytinlikuyu plajı, sessiz ve sakin bir şekilde denizin keyfini çıkarmak isteyenler için oldukça ideal diyebiliriz.

Kızkumu Plajı

Gün batımında eşsiz bir manzarayla karşılaşmak ve denizin ortasında yürürken fotoğraf çektirmek istiyorsanız Kızkumu Plajı’nı Muğla gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz. Çam ormanlarından denize yansıyan görüntüsüyle farklı bir deneyim sunan Kızkumu Plajı, yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmekte.

İztuzu Plajı

Dalyan beldesinde bulunan İztuzu Plajı, şehirden uzaklaşarak denizin keyfini çıkarmak isteyenler için doğru bir tercih diyebiliriz. Caretta Caretta kaplumbağaları tarafından yumurtlama döneminde kullanılan İztuzu Plajı bazı kişiler tarafından Kaplumbağa Plajı olarak da adlandırılmaktadır. Altın sarısı kumlarıyla birçok turisti kendisine hayran bırakan bu plaj, tamamen korunmuş doğasıyla dikkat çekiyor.

Sultaniye Kaplıcaları

Muğla Köyceğiz’de yer alan Sultaniye Kaplıcaları, yerli ve yabancı birçok turistin şifa bulma amacıyla uğradığı noktalardan biridir. Kaplıcanın romatizmadan cilt hastalıklarına, metabolik rahatsızlıklardan böbrek hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenmektedir.

Uyku Vadisi

Milas’ta yer alan Uyku Vadisi, doğal park olarak ziyaretçilerine hizmet vermekte ve eşsiz manzarasıyla kişileri büyülemektedir diyebiliriz. Şelalesi ve onlarca mağarasıyla hem fotoğraf tutkunlarını hem de trekking severleri kendisine çeken Uyku Vadisi, doğa severlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri olarak Muğla gezilecek yerler listemizde bulunuyor.

Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Masmavi bir denizde sessiz ve sakin bir şekilde zaman geçirmek istiyorsanız, Usuluk Koyu Tabiat Parkı’na uğramanızı söyleyebiliriz. Doğal yapısıyla hem yerli hem de yabancı turistleri kendisine çeken bu tabiat parkı, şehrin gürültüsünden uzak olmanızı ve doğayla iç içe kalmanızı sağlayacak.

Bozukkale Koyu

Bozukkale Koyu’na tekneyle ulaşım sağlayabilir ve berrak sularında eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Birbirinden farklı restoranları bulunan Bozukkale Koyu, gün boyu eğlenceli zaman geçirmeniz ve yemek yiyebilmeniz için uygun yerlerden biridir.

Şeytan Yalısı

Milas’ta bulunan Şeytan Yalısı, zeytin ve sakız ağaçlı manzarasıyla eşsiz bir deneyim sunuyor. Balayı tatilindeki çiftlerin vazgeçilmez noktası olan Şeytan Yalısı, sakin ve huzurlu zaman geçirmenize olanak tanıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi