Paris Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar

Fransa’nın başkenti Paris, Avrupa’nın ve dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Sen Nehri kıyısına kurulmuş şehir tarihi ve mimari yapıları, doğal güzellikleri ve eğlence mekanları ile dikkat çekiyor. 12 milyon nüfuslu aşıklar şehri Paris, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turistin akınına uğruyor.  Bu yazımızda “Paris Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar” listemizi sizlerle paylaşıyoruz.

Notre Dame Katedrali ve Eyfel Kulesi gibi dikkat çeken yapılar şehrin turistik ziyaret noktaları arasında bulunuyor. Dünyanın en ünlü ve en büyük müzesi olan Louvre’a ev sahipliği yapan Paris, ziyaretçilere keyifli gezi alternatifleri sunuyor. Paris, Türkiye’den “Schengen Vizesi” veya “Yeşil Pasaport” ile gidilebilecek yerler arasında bulunuyor. Ortalama on günde gezebileceğiniz Paris şehrinde en uygun fiyatlarla tatil planınızı yapmak için ECC Tur’un Paris Yurt Dışı Turları fırsatlarını hemen inceleyebilirsiniz.

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi, Paris şehrinin en ikonik simgeleri arasında bulunuyor. Etkileyici görüntüsü ve şehre hakim manzarasıyla dikkat çeken bu tarihi yapı milyonlarca yerli, yabancı turisti kendine çekiyor. 

Paris’in görülmesi gereken yapıları arasında bulunan Eyfel Kulesi, tarihte Fransız Devrimi’nin yüzüncü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen dünya fuarı için tasarlanır. Demir çelikten yapısıyla dikkat çeken bu tarihi yapının kule kısmı üç ayrı kattan oluşuyor. Şehri tepeden izleyebileceğiniz bu etkileyici yapıda sevdiklerinizle birlikte keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. 

Zafer Takı (Arc de Triomphe)

Orijinal ismi “Arc de Triomphe” olan Zafer Takı, Paris şehrinin bir diğer ikonik simgeleri arasında bulunuyor. Şehrin en ünlü anıtları arasında bulunan Zafer Takı, Napolyon’un zaferini kutlamak için inşa edilir. 

12 noktadan araba girişinin bulunduğu anıtta Napolyon’un zafer kutlamalarını sahneleyen dekorlar dikkat çekiyor. Şehrin 12 caddesinin birleşim noktasında bulunan anıt panoramik manzarası ile ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunuyor. 

Concorde Meydanı

Paris’in popüler şehir meydanları arasında bulunuyor. Meşhur Şanzelize Caddesinin girişinde konumlanan bu tarihi yer Paris’in en büyük meydanı olarak biliniyor. Fransa’nın en önemli geçit ve kutlamalarından çeşitli gezi alternatiflerine ev sahipliği yapıyor. 359 metre genişliğe sahip bu tarihi meydanın çevresinde pek çok müze, restoran ve kafe yer alıyor. 

Vendome Meydanı

Şehrin en görkemli noktaları arasında yer alıyor. Tarihte ticari amaçlar üzerine inşa edilen Vendome Meydanı, günümüzde lüks mağazaların yer aldığı binalarla çevrili halde bulunuyor. Keyifli yürüyüş yollarına sahip meydan ortasında yer alan görkemli sütunu ile dikkat çekiyor.

Şanzelize (Champ Elysees)

Dünyanın en meşhur caddelerinden biri olan Şanzelize, Paris’in merkezinde konumlanıyor. 

6 şeritlik yol, 2 kilometrelik uzunluğa ve 70 metrelik genişliğe sahip Şanzelize, yılın her mevsimi ziyaretçilerine ayrı bir görsel şölen sunuyor. Fransa’nın ulusal bayramlarından geçit törenlerine kadar pek çok gezi alternatifine ev sahipliği yapan bu meşhur caddede birbirinden keyifli kafeler ve lüks markalara ait mağazalar yer alıyor. 

Louvre Müzesi

73 bin metrekarelik alana sahip Louvre Müzesi, dünyanın en büyük müzesi olarak dikkat çekiyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçinin akın ettiği Louvre Müzesini “Paris Gezilecek Yerler” listenize eklemenizi öneriyoruz. Ulaşımı oldukça kolay olan müze şehrin merkezinde konumlanıyor. Müze içerisinde Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa tablosunun yer aldığı resim koleksiyonu, kraliyet bahçeleri gibi pek çok değerli eser dikkat çekiyor. 

Picasso Müzesi

Picasso Müzesi, Fransa’nın başkenti Paris’te dünyaca tanınan önemli sanatçılardan biri olan Pablo Picasso’nun yaşamı ve ünlü eserlerinin sergilendiği müze olarak yer alıyor. Pek çok ziyaretçinin ilgisini çeken tarihi müze içerisinde Picasso’ya ait 200’den fazla tablo, resim, çizim, fotoğraf albümleri ve heykeller yer alıyor. Eski bir otel binasında yer alan bu müze şehrin en egzotik noktaları arasında bulunuyor. 

Lüksemburg Bahçesi (Jardin Du Luxembourg)

Paris’in merkezinde konumlanan Lüksemburg Bahçesi (Jardin Du Luxembourg), en büyük şehir parkları arasında bulunuyor. Devasa süs havuzu ile dikkat çeken bu yapı ziyaretçilerine adeta bir masal diyarı ortamı sunuyor. Rengarenk çiçekler ve ağaçlar çevrili bu parkta keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. 

Tuileries Bahçesi

Sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip Tuileries Bahçesi, şehrin ikonik ziyaret noktaları arasında bulunuyor. 25 hektarlık geniş bir alana sahip Tuileries Bahçesi, şehir merkezinde konumlanıyor. Süs havuzundan yürüyüş yollarına kadar pek çok gezi alternatifinin yer aldığı bahçe yemyeşil atmosferi ve etkileyici heykel yapılarıyla ziyaretçilerine keyifli bir ortam sunuyor. 

Parc de la Villette

Violette Parkı, şehrin modern parkları arasında bulunuyor. İçerisinde çeşitli tema parkları ve müzelerin yer aldığı park içerisinde kültür, sanat etkinlikleri düzenleniyor. Küre şeklinde cam aynadan yapılan bilim müzesi Cite des Sciences et de l’industrie parkın dikkat çeken yapıları arasında bulunuyor. 

Sainte Şapeli

Gotik mimarinin en güzel örnekleri arasında bulunan katedral Sainte Şapeli, Fransa’nın popüler yapıları arasında bulunuyor. 2 bölümden oluşan tarihi yapı 15 metre yüksekliğe sahip özel cam vitray süslemeleriyle dikkat çekiyor. 

Georges Pompidou Sanat Merkezi

Paris’in önemli sanat merkezleri arasında bulunan Georges Pompidou Sanat Merkezi, renkli boruları ve balkonları ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Dünyaca ünlü koleksiyonların sergilendiği müze içerisinde sergi salonları, devasa büyüklükte bir kütüphane, kafe ve restoranlar yer alıyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı