Rabat ve Çevresinde Gezilecek En İyi Yerler

Fas’ın başkenti Rabat, Kuzey Afrika’nın önemli turizm merkezlerinden biri olarak yer alıyor. UNESCO tarafından Dünya Miras Alanı seçilen başkent Rabat ve çevresinde gezilecek yerler arasında birçok turistik nokta bulunuyor. Tarihi binaları ve turistik yerleriyle öne çıkan tatil rotası Rabat, binlerce yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Görülmeye değer görkemli binaları ile göz dolduran başkent Rabat’ı ortalama bir iki günde gezebilirsiniz.

Pasaport ile gidilebilen Rabat şehrinin öne çıkan yerlerini keşfetmek için ECC Tur’un sunduğu vizesiz Kazablanka – Marakeş Turu avantajlarını hemen inceleyebilirsiniz. Kuzey Afrika’nın bir diğer görkemli güzelliklere sahip tatil rotası Fas’ı merak ediyorsanız daha önce hazırladığımız “Fas’ta Görmeniz Gereken Şehirler” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Hassan Kulesi

Yapımı yarım kalan bir caminin kalıntılarından olan Hassan Kulesi, Rabat’ın dikkat çekici tarihi yapıları arasında bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu kule ziyaretçilere muhteşem bir şehir manzarası sunuyor. 44 metre yüksekliğe sahip minare olarak inşa edilen bu görkemli yapı mimarisi ile dikkat çekiyor. 

V. Muhammed Mozolesi

Eski Fas Sultanı V. Muhammed ve oğullarının mezarı bulunan mozole Rabat şehrinin görülmesi gereken önemli kültürel yapıları arasında bulunuyor. Geleneksel ve görkemli mimarisi ile dikkat çeken mozole şehrin kültürel değeri açısından önemli bir yere sahip.

Andalusian Bahçeleri  

Rabat’ın merkezinde konumlanan Andalusian Bahçeleri, keyifli bir mola noktası olarak yer alıyor. 20. Yüzyılda Fransızlar tarafından yapılan Andalusian Bahçeleri, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Açık havanın tadını çıkarmak ve dinlenmek için harika bir yer olan bu yerde naneli çay söylemeyi unutmayın. 

Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji Müzesi, Rabat’ın ilk yerleşim yeri olarak bilinen Kasbah of the Udayas’ta yer alıyor. Roma ve Helenistik dönemine ait eserlerin bulunduğu bir koleksiyona ev sahipliği yapan bu müze çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. 

Modern Sanat Müzesi

Modern Sanat Müzesi, Rabat şehrinde kurulan ilk müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Tarihi ve kültürel bir zenginliğe sahip Rabat’ın sembolü olan bu müzede 150’den fazla Fas kökenli sanatçının eserleri sergileniyor. 

Salé Büyük Camii

Rabat gezilecek yerler listesinde yer alan Salé Büyük Camii, şehrin önemli yapıları arasında bulunuyor. Şehrin en büyük camilerinden biri olan bu yapı ayrıntılı süslemeleri ve güzel bahçeleri ile dikkat çekiyor. 18.yüzyılda inşa edilen cami yerli, yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. 

Kraliyet Sarayı 

Fas krallarının resmi konutu olarak gösterilen Kraliyet Sarayı, Rabat’ın popüler turistik noktaları arasında yer alıyor. Güzel bahçelerle çevrili görkemli bir mimariye sahip bu saray günümüzde ziyarete kapalı durumda bulunuyor. 

Rue Des Consuls

Rue des Consuls, başkent Rabat’ın en eski bölgelerinden biri olarak yer alıyor. Otantik dükkanların yer aldığı bu cadde geleneksel mimarisi, dar ve dolambaçlı sokakları ile dikkat çekiyor. 

Kasbah des Oudaias (Kasbah of the Udayas)

Başkent Rabat’ta yer alan Kasbah of the Udayas, şehrin en ünlü yapıları arasında bulunuyor. Rabat’ta surlarla ve kalelerle çevrili bu yapı şehrin en görkemli ve en büyük tarihi yapısı olarak karşımıza çıkıyor. 

Fas mimarisine ait eşsiz bir örnek olarak gösterilen bu yapı çeşitli müzelere ev sahipliği yapıyor. Kültürel ve tarihi bir alan olarak korunan bu tarihi yeri gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Tamara

Tamara, başkent Rabat’a bağlı bir sahil kasabası olarak yer alıyor. Beyaz ve mavi renklerdeki mimarisi, turkuaz renkli denizi, altın renkli kumsalı ve geniş plaj alanı ile yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

ağustos ayı tatil fırsatları, ağustosta gidilecek yerler

Ağustos’ta Tatile Gidilecek Yerler

Yaz mevsiminin son demlerini yaşarken tatilciler için ağustos ayı harika fırsatlar sunar. Bu dönemde havalar hala sıcak, denizler ılık ve tatil destinasyonları en cazip haliyle

temmuzda gidilecek yerler

Temmuzda Tatile Gidilecek Yerler

Yaz aylarının ortası, sıcak havalar ve uzun günler tatil için mükemmel bir fırsat sunar. Özellikle Temmuzda nereye gidilir diye merak eden pek çok insan deniz

yazın gidilecek ülkeler

Yazın Gidilecek Ülkeler

Yaz ayları tatil yapmak için en uygun zamanlardan biri olarak pek çok kişinin farklı ülkeleri keşfetmeyi tercih ettiği zamanlardır. Sıcak hava, uzun günler ve tatil

yaz festivalleri

Yazın Gidilecek Festivaller

Yaz ayları Türkiye’de müzik, sanat ve kültür dolu pek çok festivale ev sahipliği yapan bir dönemdir. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte açık hava etkinlikleri de popülerlik

marmaris'te gezilecek yerler

Marmaris’te Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris’te gezilecek yerler oldukça fazladır. Marmaris, sıcak iklimi, kristal berraklığında denizi ve muhteşem doğal güzellikleri ile her yıl