Romanya Rehberi: Gezilecek En Güzel Yerler

Balkan yarımadası içerisinde bulunan Romanya, Orta Avrupa’nın önemli ülkelerinden biridir. Karadeniz’e kıyısı olan Romanya, Sırbistan, Macaristan, Ukrayna ve Bulgaristan gibi ülkelerin komşusudur. Balkan turuna çıkan gezginlerin favori ülkelerinden biri olan Romanya, sanat ve tarih geçmişiyle dikkat çekmektedir.

Orta Çağ döneminden kalan kaleleri, doğal güzellikleri ve sanat dolu sokaklarıyla eşsiz bir deneyim sunan Romanya, mutlaka görmeniz gereken ülkeler arasında yer alıyor. Bu yazımızda Romanya gezilecek yerler listemizle sizlere bir gezi rehberi sunuyoruz. En uygun fiyatlarla unutulmaz bir Romanya turu için ise ECC Tur fırsatlarını inceleyebilir, tatilinizi en iyi şekilde planlayabilirsiniz.

Bran Kalesi

Romanya’nın ulusal anıtlarından olan Bran Kalesi, ülkenin en meşhur kalesi olmayı başarmıştır. Bram Stoker’in kurgu karakteri olan Kont Drakula’nın bu kalede yaşaması, Bran Kalesi’nin “Drakula’nın Kalesi” olarak anılmasına sebep olmuştur. Bu durum ise kalenin popüler hale gelmesine ve dünyanın her noktasından turistlerin ilgisini çekmesini sağlamıştır.

Eski dönemlerde Osmanlı’ya karşı savunma kalesi olarak inşa edilen yapı, günümüzde en ihtişamlı yapılardan biri olmayı başarmıştır. Bran Kalesi içerisinde ise turistlere özel bir müze yer alıyor. Müzede Kraliçe Marie’nin sanat eserlerinin ve eşyalarının bulunduğu bir sergi bulunuyor.

Romanya Parlamento Sarayı

Romanya başkenti Bükreş’in en ünlü yapısı olan Romanya Parlamento Sarayı, 700 mimarın tasarladığı çok amaçlı bir saraydır. Neo Klasik mimari esintileri barındıran Romanya Parlamento Sarayı’nın büyüklüğü ziyaretçilerini oldukça şaşırtıyor. Binden fazla odası bulunan Parlamento Sarayı, Pentagon’dan sonra dünyanın en büyük ikinci binası olduğu biliniyor.

Voronet Manastırı

Voronet Manastırı, Orta Çağ döneminden günümüze uzanan tarihi yapısıyla Romanya gezilecek yerler listemizde yer alıyor. 1488 yılında inşa edilmiş olan Voronet Manastırı, Dünya Kiliseler Mirası içerisinde yer alıyor. Ülkedeki yerel halk ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen manastır üzerindeki özel işlemelerle dikkat çekiyor.

Grigore Antipa Ulusal Doğa Tarihi Müzesi

Müze müdürünün vefatından sonra Grigore Antipa Ulusal Doğa Tarihi Müzesi olarak adlandırılan yapı, Romanya’nın en ihtişamlı müzelerinden biridir. 1834 yılında hizmet vermeye başlayan Grigore Antipa Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, soyu tükenmekte olan ya da tükenmiş birçok hayvanın iskeletini içerisinde sergiliyor.

Corvin Şatosu

Tarihi 15. yüzyıla dayanan Corvin Şatosu, Romanya’nın en ihtişamlı yapılarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Orta Çağ döneminde inşa edilen Corvin Şatosu’ndaki zindanlar ise Türk mahkumlarla ilgili farklı bir hikayeye ev sahipliği yapıyor. Geçmişte Türk mahkumların bu zindanlardan kaçmak için kazı yaptıkları fakat kazı sırasında su buldukları için serbest bırakıldıkları anlatılıyor.

Romanya Ulusal Sanat Müzesi

Romanya Kraliyet Sarayı’nda bulunan Ulusal Sanat Müzesi, başkent Bükreş’in Devrim Meydanı’nda yer alıyor. Romen sanat eserleri ve kraliyet ailesinin özel koleksiyonunu sergileyen Romanya Ulusal Sanat Müzesi, 70 binden fazla eseri sizlere sunuyor.

Peleş Kalesi

Romanya’nın ilk kralı Carol’u inşa ettirdiği Peleş Kalesi, Prahova Vadisi’nde yer alan Bucegi Dağları’nda bulunuyor ve eşsiz manzarasıyla Romanya gezilecek yerler listemizde yer ediniyor. Dönemin kralı Carol’un yazlık sarayı olarak inşa ettirdiği bu yapı 1875 yılında binlerce işçinin uyum içerisinde çalışması sayesinde oluşturulmuştur. Kral ise henüz Peleş Kalesi’nin inşası bitmeden vefat etmiştir.

Merry Mezarlığı

Romanya’nın açık hava müzelerinden birisi olarak gösterilen Merry Mezarlığı, ulusal anıt kategorisinde bulunmaktadır. Şiirsel bir defnedilme törenini, rengarenk mezar taşlarıyla süsleyen Merry Mezarlığı, ilginç görüntüsüyle turistlerin dikkatini çekmektedir. Stan Loan Patraş’ın tasarımlarıyla başlayan Merry Mezarlığı, günümüzde farklı konseptlerle ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya