Samsun’da Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar

Liman kenti Samsun, tarihi ve doğal güzellikleri, yemyeşil doğası ve kum plajları ile dikkat çekiyor. Karadeniz’in en büyük şehirlerinden biri olan Samsun, Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmak için ayak bastığı şehir olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Binlerce yerli, yabancı turisti kendine çeken Samsun’da gezilecek yerler pek çok tarihi ve turistik alan bulunduruyor. 

Tarihi bir değer taşıyan Samsun tatilinizde şehri ortalama iki gün içerisinde gezebilirsiniz. Samsun’da konaklama yapacağınız otellere ECC Tur’un Samsun otelleri kampanyalarını hemen inceleyip göz atabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle “Samsun’da Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar” listemizi paylaşıyoruz. 

Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi

Bandırma vapuru

Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir rol oynayan Bandırma Vapuru’nun yer aldığı müze, Samsun’un en çok ziyaretçi çeken tarihi yerleri arasında bulunuyor. 2003 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan bu müze, yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çekiyor. 5 bölümden oluşan müze içerisinde Şeref Kamarası, Kaptan Köşkü, Açık Güverte, Sergi Salonu ve Özel Kamara ve balmumu heykelleri bulunuyor. 

Samsun Kent Müzesi 

Samsun’un tarihini ve genel yapısını yansıtan Samsun Kent Müzesi, 2011 yılından beri ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Şehirde keyifle gezebileceğiniz tarihi yerler arasında yer alan bu müze yerli, yabancı binlerce turistin ilgisini çekiyor. 7 kısımdan oluşan müze içerisinde Samsun şehri ile ilgili tarihi belgeler, fotoğraflar ve objeler bulunuyor. Avrupa’nın en prestijli müzelerinde yer alan bu tarihi müzeyi listenize ekleyebilirsiniz. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Şehir merkezinde konumlanan Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ziyaretçilerin ilgisini çeken tarihi eserleri içerisinde bulunduruyor. Özellikle Amisos Antik Kenti’nden elde edilen kalıntılar ile göze çarpan bu müzede Roma, Bizans, Helenistik, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı medeniyetlere ait sikkeler ve mozaikler sergileniyor. Samsun tarihini yansıtan müzenin etnografya bölümünde Samsun yöresine ait kıyafetler ve çeşitli el yazmaları yer alıyor. 

Samsun Gazi Müzesi

1920 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlamış tarihi değeri büyük olan Samsun Gazi Müzesi, tarih severlerin ilgisini çekiyor. Yirminci yüzyıldan kalma tarihi bir bina olarak yer alan bu müze içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’e ait 105 adet eşyanın sergilendiği tarihi bir koleksiyon bulunuyor. Tarihi bina içerisinde Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte 18 silah arkadaşının balmumu heykelleri yer alıyor. 

Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

56 bin hektarlık bir alana ve binlerce kuş çeşidine sahip Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yerli ve yabancı binlerce turisti kendine çekiyor. Ziyaretçilerin ilgisini çeken Kızılırmak Deltası, barındırdığı kuş sayısı bakımından ülkemizde ve dünyamızda önemli bir doğal güzellik olarak yer alıyor. 20 adet göl ve sazlık alanlarıyla dikkat çeken bu yerde yaklaşık 1.100 adet kuş türü yaşıyor.  

Amisos Tepesi Kral Mezarları

1995 yılında keşfedilen Amisos Tepesi Kral Mezarları, bölgede Baruthane Tepesi olarak biliniyor. Tarihi kalıntıların yer aldığı bu tarihi aile mezarları Samsun’u ve Amazon Adası’nı tepeden keyifle izleyebileceğiniz bir manzaraya sahip. Tarihi kalıntıları ve manzarası ile dikkat çeken bu tarihi yerde Helenistik döneme ait 5 adet mezar odası yer alıyor. Seyir teraslarının da yer aldığı bu tarihi yeri listenize ekleyebilirsiniz. 

Tekkeköy Mağaraları

Tekkeköy Mağaraları

Samsun’un tarihi açısından önemli bir değer taşıyan Tekkeköy Mağaraları, mutlaka görülmesi gereken turistik noktalar arasında yer alıyor. Tarihte 14 farklı uygarlığı yaşadığı bir yerleşim alanı olarak yer alan Tekkeköy Mağaraları, dünyada katlı yaşama geçilen ilk bölge olarak biliniyor. Eski Taş Devri’nden kalan Tekkeköy Mağaraları, tarihi kalıntıları, rahat yürüyüş yolları ve seyir terasları ile yerli, yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. 

Amazon Köyü

Bir dönem Samsun’un Terme bölgesinde yaşadığı tahmin edilen Amazonların merak edilen yaşamlarına ait anlar, savaş aletleri ve 24 amazon kadınının balmumu heykelleri yer alıyor. Gerçekçi görüntüsüyle dikkat çeken balmumu heykelleri yerli, yabancı ziyaretçileri kendine çekiyor. Samsun’un Batıpark beldesinde yer alan Amazon Köyü içerisinde 2,5 metre boy ve 6 ton ağırlığında bulunan Amazon Heykeli, köyün dikkat çekici yapıları arasında bulunuyor. 

Akdağ Kayak Merkezi

Akdağ Kayak Merkezi

1360 metre pist uzunluğa ve 1800 metre yüksekliğe sahip Akdağ Kayak Merkezi, kış mevsimi ve tatillerinde yerli, yabancı kayak severlerin akınına uğruyor. Karadeniz turu yapan tatilcilerin mutlaka uğraması gerektiği turistik noktalar arasında bulunuyor. Kış kayağı ve çim kayağı aktivitelerinin gerçekleştiği bu kayak merkezini keşfetmek için ECC Tur’un Karadeniz Turları fırsatlarını hemen inceleyebilirsiniz. 

Atakum Plajı

Samsun şehrinin en güzel ve popüler plajları arasında yer alıyor. Uzun bir sahil şeridine sahip Atakum Plajı, yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin akınına uğruyor. Keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz tesislerin fazla olduğu Atakum Plajı, oldukça sığ bir denize sahip. Aktivite alanları, yürüyüş yolları ve birçok olanağı ile yılın her mevsimi ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

anneler günü'nde ne yapılır

Anneler Günü’nde Yapılacak Şeyler

Her sene mayıs ayıyla birlikte yaş kaç olursa olsun tüm çocukları aynı heyecan sarar: Anneler Günü’nde ne yapılır da anneler mutlu edilir! Şu bir gerçek,

mayıs ayında gidilecek yerler

Mayıs Ayında Gidilecek Yerler

Kulağımızda kuş sesleri, burnumuza doğru gelen kır çiçeklerinin etkileyici kokusu… Ağaç yaprakları arasından ışıldayan güneş, kendini tamamen göstermeden dahi bedenimizi ısıtmaya yetiyor. Canlanmaya başlayan doğa

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı