Tunus Gezilecek En İyi Tarihi Yerler Listesi

Tuz Gölü’nden Bulla Regia’ya birçok gezilecek yere sahip olan Tunus, tarihe tanıklık etmesi sebebiyle dünyanın en çok turist çeken noktalarından biri haline gelmiştir. Bölgeyi ziyaret etmeden önce yararlanabileceğiniz ‘’Tunus Gezilecek En İyi Tarihi Yerler Listesi’’ yazımızı sizin için derledik. Dünyanın farklı noktalarını keşfetmeyi sevenlerdenseniz ECC Tur’un kampanyalı yurt dışı turlarını inceleyebilirsiniz. Doğu kültür ve tarihine doğru bir yolculuk için daha önce derlediğimiz ‘‘Fas’ta Görmeniz Gereken Şehirler’’ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Medina

Tunus’ta yer alan eski şehir Medina, ülkenin en eski yapılarına sahip olması sebebiyle turistlerin ilgi odağı haline geliyor. Görülmesi gereken yerlerden biri olan şehir; camileri, medreseleri ve hamamlarıyla 12 ila 16. yüzyıl arası Arap mimarisinden izler taşıyor.

Başkent Tunus

Kıyı şeridindeki Tunus şehri, Batı ve Doğu’nun sentezlendiği yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Modern tasarıma sahip bina ve kafelerin yanı sıra iyi korunmuş tarihi yapılara ev sahipliği yapan şehirde dilerseniz restoranlardaki yerel lezzetleri tadabilir dilerseniz ise ülkenin ünlü çarşılarını gezebilirsiniz.

Kartaca

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kartaca, tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Araştırmalara göre yeni şehrin tarihinin MÖ 800’lere kadar uzandığı düşünülüyor. Geçmişin en büyük devletlerinden birinin bulunduğu bölgede, birçok arkeolojik yapı ve kalıntı görebilirsiniz.

Hammamet

Tunus gezilecek en iyi tarihi yerler listesinde bulunan Hammamet, son yıllarda otel cenneti haline gelince ülkenin en önemli turizm noktalarından birine dönüştü. Ferah mimarisi, tam donanımlı otelleri, berrak suları ve eğlence mekanlarının bulunduğu şehir merkezine sahip olmasıyla beğeni toplayan Hammamet’te, Arapça ve Fransızca konuşuluyor.

Bardo Müzesi

Uzun bir geçmişe sahip olan Tunus’ta bulunan Bardo Müzesi, eşsiz mimarisinin içerisinde dünyanın en önemli koleksiyonlarının sergilendiği bir müze olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Antik çağ buluntuları, kutsal eşyalar, farklı dönemlere ait mozaiklerin yer aldığı müze sanat tutkunlarının ilk durağı haline geliyor.

St. Vincent De Paul Katedrali

19. yüzyılda Fransız kolonisi döneminde Avenue Habib Bourguiba’da inşa edilen Paul Katedrali, eklektik bir mimari tasarıma sahip olmasıyla beğeni topluyor. Yeni Roma ve Gotik tarzın hakim olduğu yapının önünde İbn-i Haldun’un heykeli yer alıyor. Katedralin ön cephesindeki giriş kapısının üst bölümünde Hz. İsa tasviri, tasvirin üzerinde ise daire formunun içerisine yerleştirilen haç sembolü bulunuyor.

Zeytuna Camii

Emevi Devleti’nin hakimiyeti sırasında 7. yüzyılın sonunda yapılan Zeytuna Camii, dünyanın ilk üniversiteleri listesi’nde yer alıyor. Şehir merkezinde bulunan ve Tunus’un en büyük camii olarak göze çarpan yapının dikdörtgen formundaki alışılmadık minaresi ilk göze çarpan unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Otantik tarzda inşa edilen Zeytuna Camii, Arap mimari unsurlarını yansıtıyor.

Sidi Bou Said

Deniz kenarında yer alan Sidi Bou Said, mavi kapılı beyaz evleri ve şehir planlaması ile Akdeniz yerleşim alanlarını andırıyor. Turistlerin uğrak noktası olan bölge, ziyaretçilerine huzurlu bir tatil atmosferi sunuyor.

Carthage Ulusal Müzesi

1875 senesinde ziyarete açılan Kartaca Ulusal Müzesi, arkeolojik kazılarda çıkarılan buluntuların sergilendiği yerel bir müze olarak biliniyor. M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanan buluntular arasında maske, mücevherler, mozaikler, heykeller ve fildişi eşyalar yer alıyor. 

Dar Ben Abdallah Müzesi

Tunus’a ait etnografya müzesi olarak öne çıkan Dar Ben Abdallah Müzesi, Medina bölgesinde yer alıyor. Tunus’ta gezilecek en iyi tarihi yerler listesinde eskiden saray olarak kullanılan yapı, 19. yüzyıl İtalyan mimarisine uygun şekilde tasarlanarak ziyarete açılmıştır.

Holy Cross Kilisesi

Tunus’un tarihi yapılarının en eskileri ve gezilecek en iyi tarihi yerler arasında bulunan Holy Cross Kilisesi, 17. yüzyıl koloni döneminde bölgeye gelen Avrupalılar için inşa edilmiştir.

Al Kayravan

Tunus’un gezilecek en iyi tarihi yerler ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Al Kayrevan, 7. yüzyılda ordugah şehri olarak kurulmuştur. Tunus’un merkezlerinden biri olan şehir el sanatları ve tarihi mekanları ile turistik noktalardan biri haline gelmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya