Türkiye’de Safari Turu Yapılabilecek Yerleri Keşfedin

Doğal ve tarihi duraklardan oluşan rotalara sahip olan safari turu seçeneklerini derlediğimiz Türkiye’de Safari Turu Yapılabilecek Yerler yazımızı sizinle paylaşıyoruz. Safari turlarının en sık tercih edildiği Akdeniz bölgesinde yer alan tesislerde uygun fiyata konaklama imkanı tanıyan ECC Tur’un Akdeniz otellerini inceleyebilirsiniz. Farklı etkinlikleri denemekten hoşlanıyorsanız daha önce hazırladığımız ‘’Türkiye’de Deneyimlemeniz Gereken Eğlenceler’’ yazımızı okuyarak fikir edinebilirsiniz. 

Safari Turu Nedir, Nasıl Yapılır?

Yolculuk anlamına gelen safari, motorlu araçlarla doğanın içerisinde gezerek hayvanları kendi ortamında görebilmeyi sağlıyor. Arazi cipi ve ATV safari için ideal araçların başında geliyor. Bunun sebebi ise engebeli toprak arazilerde konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi sağlamasıdır.

Eşsiz doğaya sahip olan Türkiye’de safari yapılacak pek çok farklı bölge bulunuyor. Nisan ve ekim ayları arasında düzenlenen turlara, acenteler aracılığıyla katılabilirsiniz. Hafta içi ve hafta sonu yapılan bu aktivitede, rehber hizmeti de veriliyor. Safari turu fiyatları ise seçtiğiniz acenteye, güne ve bölgeye göre değişiyor.

Fethiye Safari Turu

Muğla’nın en popüler tatil beldesi olan Fethiye, tarihi ve doğal güzellikleri ile yıl boyunca turist akınına uğruyor. Safari heyecanını yaşayabileceğiniz bu ilçede aktivite Ölüdeniz’den başlıyor. 

Birçok farklı yere gidilen safari turlarındaki duraklar genellikle Tlos Antik Kenti ve Saklıkent Kanyonu bulunuyor. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar süren turlarda, oldukça eğlenceli anlara tanık olabilirsiniz.

Marmaris Safari Turu

En sevilen tatil noktaları ve Türkiye’de safari turu yapılabilecek yerler arasında yer alan Marmaris; denizi, doğası, tarihi yerleri ve eğlence mekanları ile büyük beğeni topluyor. Safari turu seçenekleri, ilçeyi daha da ilgi çekici hale getiriyor. Güvenli ve konforlu özelliğe sahip olan cipler, safari için sıklıkla tercih edilen araçlar arasında yer alıyor.

Sabahın erken saatlerinden akşama kadar süren tur sırasında gezintinize bir rehber de eşlik ediyor. Çocukların da katılabildiği tercih edilen gezi rotası Armutalan, Turgut Köyü, Turgut Şelalesi, Kız Kumu Plajı’ndan oluşuyor.

Antalya Safari Turu

Akdeniz bölgesi, yaz tatillerinin ilk tercihi olarak biliniyor. Ilıman iklimiyle her mevsim tatil için uygun olan Antalya’ya gidenlerin, vakit geçirebileceği pek çok farklı etkinlik bulunuyor. Denize girmek, antik kentleri gezmek, gece kulüplerine gitmek, koyları gezmek gibi aktivitelerin yanı sıra safari turuna katılarak hayatınızdaki en güzel deneyimi yaşayabilirsiniz.

Antalya’da safari turları cip ve ATV araçlarla yapılıyor. Bölgeye ve mevsim şartlarına göre seçilen araç türüyle çıkacağınız yolculukta görülmesi gereken yerler arasında bulunan Toros Dağları’nı, yörük köylerini ve şelaleleri görebilirsiniz. Tatilinize heyecan katacak cip safari turunu gerçekleştirebileceğiniz Antalya’da keyifli bir konaklama gerçekleştirmek için ECC Tur’un Antalya Otelleri avantajlarını inceleyebilirsiniz.

Uzungöl Safari Turu

Trabzon’da yer alan Uzungöl’ü keşfetmek oldukça ilgi çekiciydi. Yemyeşil doğaya ve uçsuz bucaksız tepelere sahip olan bölgede; cip, at veya atv ile safari yapmak her mevsimin en eğlenceli aktivitesi olarak görülüyor. Durnalı Yaylası, Karester Yaylası ve Sultanmurat’tan oluşan rotada hem doğayla iç içe vakit geçirebilir hem de bölgede yaşayan hayvanları görebilirsiniz.

Kapadokya Safari Turu

Binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Kapadokya; otantik atmosferi, peri bacaları, mimari yapıları, mağaraları ve gün batımı ile büyüleyici bölgeler arasında yer alıyor. Bahar ve yaz mevsimlerinde yapılan turlar için Kapadokya Turları fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Cip safari turu Hospital Manastırı, Göreme Görçeli Vadisi, Ortahisar Panorama, Güvercinlik Vadisi, Güllü Dere Vadisi, Panorama Pancarlık Vadisi ve İbrahimpaşa Köyü’nden oluşan durakları ile eşsiz bir deneyime dönüşüyor. Turizmin başkentlerinden Kapadokya’yı merak ediyorsanız daha önce hazırladığımız “Kapadokya’nın Büyülü Dünyasını Keşfe Çıkın” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Toros Dağları Safari Turu

Etkileyici bir doğaya sahip olan Toros Dağları, tercih ettiğiniz safari turu ile unutulmaz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Cip ile yapılan turda Selge Antik Kenti, Kartal Kanyonu, Aziz Paul Yolu, Köprülü Kanyonu, Zeytinli Vadi ve yörük köylerini ziyaret edebilirsiniz. Safari turu fiyatları oldukça bütçe dostu seçenekleri ile keyifli bir gezinti yapılmasını sağlıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya