Uludağ Tatil Rehberi ve Gezilecek Yerler Listesi

Bursa il sınırları içerisinde bulunan Uludağ, Türkiye’de kayak ve kış turizminin merkezi konumunda yer alıyor. İnanılmaz bir manzara eşliğinde kayak yapmak, bembeyaz bir ortamda mangalda sucuk keyfi yaparak çeşitli yerleri gezmek için Uludağ tatili hem yerli hem de yabancı turistlerin tercihi olmakta diyebiliriz.

2543 metrede bulunan Uludağ, lüks kayak tatili yapmak ve kışın ortasında eğlenmek için birebir. Siz de “Uludağ nerededir?”, “Nasıl Gidilir?”, “Nereler Gezilir?” gibi soruların cevaplarını arıyorsanız, bu yazımızda hepsini inceleyebilir ya da ECC Tur fırsatlarıyla Uludağ Turu seçeneklerini inceleyerek hemen bir tur kapsamında Uludağ tatilinizi planlayabilirsiniz.

Uludağ Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Bursa şehir merkezine ortalama 40 kilometre uzaklıkta bulunan Uludağ’a araçla ulaşımın, yolların sürekli kullanılması ve temiz olması sayesinde rahat olduğunu söyleyebiliriz. Kişisel aracınızla, çeşitli tur otobüsleriyle, taksiyle ya da araç kiralayarak Uludağ Kayak Merkezi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı şehirlerden ise öncelikle Bursa’ya karayolu, havayolu ya da denizyolu ile ulaşım sağlamanız gerekmekte.

Uludağ Kayak Merkezi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Uludağ hem yaylaları hem de kayak merkezleri ile ön plana çıkmaktadır. Aralık ve ocak aylarında Uludağ Kayak Merkezi’ne gelerek kayak tatilinizi gerçekleştirebilir ve Uludağ’daki gezilecek yerleri görebilirsiniz. Bu tesiste toplamda 20’ye yakın pist bulunmakta ve bu pistler kişilerin seviyelerine göre ayrılmakta.

Uludağ tatilinizde ise yanınızda bazı ekipmanları bulundurmanız, tatiliniz boyunca çok daha konforlu bir şekilde gününüzü geçirmenizi sağlayacaktır. Tatiliniz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz ekipmanlar; kayak botu, baton, çadır, kürek, uyku tulumu, çanta, bıçak, fener, pil, gözlük, eldiven, güneş kremi ve benzeri koruyucu ürünler olmaktadır.

Bunların dışında ise hem Uludağ’da hem de Bursa’da gezebileceğiniz birçok destinasyon mevcut. Uludağ tatilinizde bir tura kaydolmak yerine farklı planlarınız varsa, konaklamak için ECC Tur fırsatlarıyla sizlerle buluşan Uludağ otellerini inceleyebilir, bütçenize uygun oteli keşfedebilirsiniz. Uludağ kayak tatiliniz boyunca gezmeye de zaman ayırmak istiyorsanız, çeşitli kültür turlarına katılabilir ya da bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız destinasyonları ziyaret ederek farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

Uludağ Milli Parkı

Uludağ gezilecek yerler listemizin ilk sırasında Uludağ Milli Parkı bulunuyor. Yaklaşık 28 bin hektarlık alanı kapsayan bu milli parka günlük bir gezi düzenleyebilir ya da kampa gidebilirsiniz. Zengin doğası sayesinde birçok bitki ve hayvan topluluğunu gözlemleyebilirsiniz.

Softaboğan Şelalesi

Softaboğan şelalesi Dombay Çukuru Vadisi’nin eteklerinde yer almaktadır. Dört yanı doğal güzelliklerle çevrilmiş olan Softaboğan Şelalesi’nde bulunan küçük göllerin keyfini çıkarabilir, dinlendirici bir ortamda vakit geçirebilirsiniz.

Kilimli Göl

Doğa fotoğrafları çekebileceğiniz ya da kamp yapabileceğiniz Kilimli Göl, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından çokça ilgi görmektedir. Yeşil rengini tabanındaki bitki örtüsünden alan bu göl, ilginç bir manzara sunuyor.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

2002 senesinde Tofaş tarafından restore edilmiş olan Anadolu Arabaları Müzesi, arabaların geçmişten günümüze kadar olan gelişimi hakkında ziyaretçilerinin bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Müze sadece pazartesi günleri kapalı ve giriş ücretsiz.

Kozahan

Bursa’da alışveriş yapmak istiyor veya İskender gibi meşhur tatları denemek istiyorsanız Kozahan’a uğramalısınız. Burada ipek kumaştan çeşitli Bursa ürünlerine kadar her şeyi rahatlıkla bulabilirsiniz.

Ulu Camii

Ulu Camii, Bursa’nın en ünlü mimari yapılarından biridir diyebiliriz. Özellikle öğle vaktinde kalabalığın arttığı Ulu Camii, yapı içerisindeki özel işlemelerle Uludağ gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken bir Bursa sembolü.

Yeşil Cami ve Yeşil Türbe

Bursa’nın her yerinden rahatlıkla görülebilen Yeşil Cami ve Yeşil Türbe, çini kaplamalarıyla ön plana çıkmaktadır. Pratik ulaşım sağlayabileceğiniz Yeşil Cami ve Yeşil Türbe, Bursa’nın sembollerinden biri olarak gösteriliyor.

Irgandı Köprüsü

Tarihi 1442’ye uzanan Irgandı Köprüsü, Bursa’nın imza yapıtlarından biridir diyebiliriz. Daha önce benzerini görmediyseniz sizi etkileyeceğini düşündüğümüz Irgandı Köprüsü, kış mevsiminde eşsiz fotoğraf kareleri yakalamanızı sağlayacaktır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek