Varna Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar Listesi

Bulgaristan’ın üçüncü en büyük şehri olan Varna, Karadeniz ile kıyısı olan bir Avrupa kentidir. Karadeniz’in başkenti olarak da tabir edilen bu şehir, 6000 yıllık tarihi ile ziyaretçilerine geniş bir kültür ve tarih sunuyor. Bu yazımızda sizlerle Varna gezilecek yerler listemizi paylaşıyoruz.

Varna’yı gezmek istiyorsanız bir ya da iki günlük bir süre içerisinde tüm önemli konumları gezebileceğinizi söyleyebiliriz. Varna ve Bulgaristan tatilinizi en rahat şekilde planlamak için ise ECC Tur’un Bulgaristan turları sayfasını inceleyebilir, bütçenize en uygun turu seçerek eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Peki, “Varna’da nereleri gezebilirsiniz?”

Euxinograd Sarayı

Günümüzde kamu binası olarak görev yapan Euxinograd Sarayı, deniz kenarında yer alan önemli yapılardan biridir. Rezervasyon alarak gezebileceğiniz bu saray içerisinde çeşitli tablolar ve sanat eserleri sergileniyor. Bulgaristan tarihinde önemli bir yere sahip olduğu için bu sarayı mutlaka Varna gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz.

Stoyan Bachvarov Tiyatrosu

Mimari yapısıyla dikkat çeken Stoyan Bachvarov Tiyatro binası, Varna’nın en önemli kültür merkezlerinden biri diyebiliriz. İlk yöneticisinin ismini taşıyan tiyatro binası, 20. yüzyılda inşa edilmiş ve dış cephesi Barok stilinde tasarlanmıştır.

Belogradchik Kalesi

Orta Çağ zamanlarından kalan Belogradchik Kalesi, günümüze kadar korunmuş yapısı ve tarihi geçmişiyle öne çıkıyor. Muhteşem manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen bu yapıyı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Varna Dormition Katedrali (Dormition of the Theotokos Cathedral)

Varna’nın merkezinde bulunan Varna Dormition Katedrali, şehrin simgesel yapılarından birini oluşturuyor. 19. yüzyılda inşa edilen katedral, zamanla çeşitli bakım çalışmaları ve yenilemeler ile günümüze ulaşmıştır.

Aziz Athanasius Kilisesi

19. yüzyılda inşa edilen Aziz Athanasius Kilisesi, Varna’daki düğünlerin dini kısımları için tercih ediliyor. Dini yapıları ziyaret etmeyi seven herkesin Varna gezilecek yerler listesinde bulunması gereken kilise, tüm yıl boyunca hizmet veriyor.

Aziz Nikolaos Kilisesi

19. yüzyılda inşa edilen bir başka yapı olan Aziz Nikolaos Kilisesi, şehir içerisinde yürürken karşılaşabileceğiniz önemli yapılar arasında yer alıyor. Her gün açık olan kilisenin yapımı ise Varnalı bir vatandaş olan Paraskeva Nikolaev’in bağışları sayesinde gerçekleştirilmiştir.

Roma Hamamları

Uzun bir Roma tarihine sahip olan Varna’daki Roma Hamamları, Varna gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı diyebiliriz. Bulgaristan’ın en büyük antik yapılarından biri olan Roma Hamamları, ziyaret edebileceğiniz en ihtişamlı yerlerden biri.

Varna Limanı

Varna Limanı, şehir içerisinde yürüyüş yapmak istediğinizde ziyaret edebileceğiniz en güzel yerlerden biri diyebiliriz. Varna Limanı etrafında bulunan restoranlarda Bulgar yemeklerini deneyebilir, aynı zamanda limanın eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz.

Varna Arkeoloji Müzesi

Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Varna Arkeoloji Müzesi, 1901 yılından bu yana haftanın beş günü hizmet veriyor. Kuzey Bulgaristan’daki arkeolojik çalışmalarda bulunan eserlerin sergilendiği Varna Arkeoloji Müzesi, Varna’nın tarihini yansıtıyor.

Retro Müzesi

Varna’nın sosyal yaşamını yansıtan Retro Müzesi, 2015 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Eski arabalar, bisikletler, oyuncaklar ve ev eşyaları gibi çeşitli birçok farklı nesneyi inceleyebileceğiniz bu müzeyi Varna gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz.

Taş Orman (Stone Forest)

Metan oksidasyonu ile oluşmuş olan Taş Orman yani Stone Forest, Varna’nın en ilginç yapıları arasında diyebiliriz. Doğal süreçlerle oluştuğunu düşününce şaşıracağınız Taş Orman, eşsiz fotoğraflar çekerek Varna tatilinizi ölümsüzleştirmenize de olanak sunuyor.

Devlet Kukla Tiyatrosu

1952 senesinde hizmete açılan Varna Devlet Kukla Tiyatrosu, genel Varna tarihine uyum sağlayan mimarisi ve ev sahipliğini yaptığı binlerce tiyatro gösterisiyle görülmeyi hak ediyor diyebiliriz. Hem çocuklarınız hem de kendiniz için ziyaret edebileceğiniz bu tiyatro, pazartesi hariç her gün farklı oyunlar sergiliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı