Varşova’da Ziyaret Edilmesi Gereken Tarihi Yerler

Birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapan ve İkinci Dünya Savaşı’nda büyük hasar alan Polonya, etkileyici tarihini yansıttığı Varşova şehri ile her yıl binlerce turistin ilgi odağı haline geliyor. Tarihe tanıklık eden ülkelerden biri olan Polonya’nın başkenti Varşova’da ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler listesini sizin için derledik. Tarihiyle öne çıkan ülkelerdeki yerel lezzetleri tatmayı sevenler arasında yer alıyorsanız geçmişte hazırladığımız ‘‘Yunanistan Yeme ve İçme Rehberi’’ne göz atarak yeme içme konusunda detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Dünyayı gezip yeni kültürler keşfetmeyi sevenlerdenseniz ECC Tur’un Orta Avrupa Turları avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Kraliyet Şatosu

Polonya’nın başkenti olan Varşova’da yer alan Kraliyet Şatosu, 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Yapıldığı günden itibaren ülkenin yönetimiyle ilgili kararların alındığı şato, İkinci Dünya Savaşı sırasında hasar alıp restore edilmiştir. Günümüzde müze olarak hizmet veren ve Polonya’nın en çok ziyaret edilen yapısında dünyaca ünlü sanat eserleri sergileniyor.

Kraliyet Rotası

Görülmesi gereken yerlerin başında bulunan Kraliyet Rotası, Kraliyet Şatosu ile Lazienki Parkı arasındaki yoldan oluşuyor. Varşova Üniversitesi, kiliseler, kafeler ve mağazaların bulunduğu yolda gezinize küçük bir mola vererek kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Eski Şehir (Stare Miasto)

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Old Town olarak da bilinen Eski Şehir, rengarenk bitişik apartmanlardan ve tarihi yapılardan oluşuyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında yerle bir olan şehir, savaş sonrası 1980’li yıllarda yeniden inşa edilerek eski halini almıştır. 

Her yıl birçok turistin uğrak noktası olan Eski Şehir’de kültür sanat etkinlikleri ve tarihi geziler yapılıyor.

St. John Katedrali

Varşova’da ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasında bulunan St. John Katedrali, 1229 senesinde şehrin ilk Roma Katolik Kilisesi olarak inşa edilmiştir. Uzunlamasına mimarisi ile gotik tarza yakın bir üslubu olan katedral, koruma altındadır. Kralların taç giyme törenlerinin yapıldığı kilise, savaş sırasında yıkılmış ve eski yapısına sadık kalınarak yeniden yapılmıştır.

Wilanow Sarayı

Şehir merkezinin 12 kilometre uzağında yer alan Wilanow Sarayı, 17. yüzyılda yapılıyor. Kral III. Jan Sobieski’nin yaşadığı ve son nefesini verdiği sarayda, o döneme ait birtakım eşyalar bulunuyor. II. Dünya Savaşı sonrası restore edilerek ziyarete açılan sarayda Doğu ve Batı sanatının en nadide örneklerini görebilirsiniz.

Praga Bölgesi

Şehrin görülmeye değer yerlerinden biri olan Praga Bölgesi, Varşova’da ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor. Çoğunlukla gençlerin uğrak noktası olarak biliniyor. Renkli binaların olduğu sokakları, eğlence mekanları, mağazaları ve sıcak havalarda yapılan festivalleri ile büyük beğeni toplayan bölgede Praga Müzesi, St. Florian Katedrali gibi görülebilecek yerler de bulunuyor.

Chopin Müzesi

Polonyalı besteci ve piyanist Frédéric François Chopin’e atfedilen Chopin Müzesi, bir biyografi müzesi olarak ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim imkanı sunuyor. Geziniz boyunca Chopin’in bestelediği müzikleri dinleyebileceğiniz müzede, sanatçının hayatını gözler önüne seren 11 bölümden oluşuyor.

Kopernik Bilim Müzesi

Vistula Nehri’nin yanında bulunan Kopernik Bilim Müzesi, fütürist tarzdaki mimarisi ile turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Müze yalnızca mimarisiyle değil aynı zamanda yüzlerce etkileşimli sergisiyle beğeni topluyor. Sergileri gezerken birçok deney yapma imkanına sahip olabilirsiniz.

Lazienki Parkı

Turizm konusunda Polonya’da önemli bir yere sahip olan Lazienki Parkı, 20. yüzyılın başında kamuya açık hale getirilmiştir. Şehir merkezindeki park, 76 hektarlık bir araziden oluşuyor. İçerisinde farklı türde hayvanların, ağaçların ve göllerin bulunduğu bu doğa harikasının içerisinde saray ve müzeler de yer alıyor.

Bilim ve Kültür Sarayı

Mimar Led Rudnev tarafından Stalin’in isteği üzerine Rus mimari tarzında tasarlanıp 1952 senesinde inşasına başlanan Kültür ve Bilim Sarayı, 42 katlı yüksek yapısıyla Polonya’nın en yüksek binası olarak biliniyor. Binanın içerisinde sinema, tiyatro, spor salonları, müze, üniversite gibi onlarca farklı kurumun yer aldığı bina, en çok ziyaret edilen yerlerden biri olarak görülüyor.

Slowinski Ulusal Parkı

Geçmişte Baltık Denizi’nin bulunduğu ancak denizin çekilmesiyle beraber yüksek kum tepelerinin kaldığı 32 kilometre uzunluğunda bir alandan oluşan Slowinskli Ulusal Parkı, Türkiye’deki Patara’yı andıran yapısıyla dikkat çekiyor.

Lazienki Sarayı

17. yüzyılda Lazienki Parkı’na inşa edilen Lazienki Sarayı, göl kenarındaki konumu ve neoklasik tarzdaki mimarisi ile dünyaca ünlü bir yapı haline geliyor. Sade ve orantılı dış cephesi sayesinde doğayla bütünleşen sarayın içerisinde farklı sanatçıların koleksiyonları sergileniyor.

Varşova Barbican

15 veya 16. yüzyılda inşa edildiği düşünülen, Eski Şehir ile Yeni Şehir arasında yer alan ve yapım amacı Varşova’yı korumak olan Barbican kızıl tonlardaki büyük surlardan oluşuyor. Kontrol noktası olarak kullanılan yapı savaş dönemi büyük hasar görse de şehrin geri kalanı gibi tekrar yapılarak turistlerin gezi rehberinde yer ediniyor.

Büyük Tiyatro

1833 yılında etkileyici bir mimari tasarımın hayata geçirilmesiyle inşa edilen Büyük Tiyatro, Varşova’da ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor. 2000 kişilik kapasitesi ile kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan özel bir yapı olarak göze çarpıyor. Savaş dönemi hasar alan yapı restore edildikten sonra 1965’te tekrar açılıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kayak sporu, kayak merkezleri

Yeni Başlayanlar için Kayak Rehberi

Kayak sporu, kış tatili denince akla ilk gelen aktivitelerden biridir. Peki, kayak nedir ve kayak nasıl yapılır? Kayak sporu, kar üzerinde yapılan ve çeşitli ekipmanlarla

türkiye kayak merkezleri

Türkiye’nin Kayak Merkezleri

Türkiye, kış turizmi açısından zengin kayak merkezleriyle kayak tutkunlarına unutulmaz deneyimler sunmasıyla ünlüdür. Ülkenin dört bir yanına dağılmış bu merkezler, farklı zorluk seviyelerinde pistler ve

kayak merkezleri, kayak sezonu

Merkezlere Göre Kayak Sezonu Ne Zaman?

Türkiye’de kış tatili yapmak isteyenler için kayak sezonu, kayak merkezlerine göre farklılık gösterir. Türkiye’nin kayak merkezleri genellikle aralık ayında açılan ve nisan ayına kadar devam

kaplıca suyu faydaları

Kaplıca Suyu & Termal Suyun Faydaları

Kaplıca suları, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinir ve pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynar. Özellikle Türkiye, dünyanın en iyi kaplıca suyu kaynaklarına sahip ülkelerden