Yılbaşı Roma Tatili Gezi Rehberi

İtalya’nın başkenti Roma, tarihi ve mimari yapıları, müzeleri ve doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turistin akın ettiği şehir olarak yer alıyor. Vatikan’ın yer aldığı bu büyülü şehir yılbaşı tatillerinde de en çok tercih edilen Avrupa şehirleri arasında bulunuyor. Roma gezilecek yerler arasında görülmesi gereken pek çok tarihi yapı tatilcilerin dikkatini çekiyor. Bu yazımızda sizlerle “Yılbaşı Roma Tatili Gezi Rehberi” listemizi paylaşıyoruz. 

2,8 milyon civarında nüfusa sahip bu ünlü şehire ülkemizden “Yeşil Pasaport veya Schengen Vizesi” ile gidiliyor. Köklü bir tarihe sahip Roma şehrini ortama 3 ile 5 gün arasında gezebilirsiniz. Yılbaşı tatilinizi Roma’da gerçekleştirmek için Ecc Tur’un sunduğu Yılbaşı Özel Roma Turu detaylarını hemen inceleyebilirsiniz.  

Musei Capitolini

Capitolini Müzesi, İtalya’nın başkenti Roma’da arkeoloji ve sanat müzesi olarak yer alıyor. Antik Roma’nın önemli dini merkezlerinden biri olarak gösterilen bu müze dünyanın en eski müzesi olarak dikkat çekiyor. 1734 yılında Papa XII. Clemens Corsini tarafından bağışlanan bronz koleksiyon ile kurulan müzede birbirinden ünlü sanatçıların heykelleri yer alıyor. 

Museo Nazionale Romano (Ulusal Roma Müzesi)

Ulusal Roma Müzesi, Roma’nın çeşitli bölgelerine ayrılmış dört konumdan oluşuyor. Antik Roma Dönemine ait arkeolojik buluntuları, Roma öncesi ve yakın geçmişe ait tarihe ait eserlerin sergilendiği Ulusal Roma Müzesi, şehrin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alıyor. İçerisinde heybetli mezar yapıları, MS 2. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen fresk yapılar ve mezarlar bulunuyor.

MAXXI National Museum

Zaha Hadid tarafından tasarlanan MAXXI National Müzesi, Roma’nın en önemli müzeleri arasında bulunuyor. Roma’nın ilk ulusal modern sanatlar müzesi olan bu müze İtalyan mimarisi ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. MAXXI Architettura ve MAXXI Arte olmak üzere ikiye ayrılan müze içerisinde tasarım çizimler, fotoğraflar, kitap belgeler ve resimler yer alıyor. 

Museo Nazionale delle Paste Alimentari (Makarna Müzesi)

İtalyan mutfağına ışık tutan ve İtalyan makarna pişirme teknikleri hakkında öğretici bilgilerin yer aldığı Makarna Müzesi, şehrin dikkat çekici müzeleri arasında bulunuyor. 1889 yılında ziyaret açılan müze içerisinde İtalyan mutfağında kullanılan makarnalar, aksesuarlar ve eski tarifler sergileniyor. 

Santa Maria Maggiore Bazilikası

Farklı mimari tarzı ile dikkat çeken Santa Maria Maggiore Bazilikası, eski bir Pagan tapınağı olarak yer alıyor. Nef mozaik süsleri ve mermerleri ile turistlerin dikkatini çeken bu tarihi yapı Hz. Meryem’e adanmış en büyük kilise olarak biliniyor. Roma’nın ziyaret edilen önemli tarihi yapıları arasında bulunan Santa Maria Maggiore Bazilikası’nı gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Aziz Petrus Kilisesi (Basilica di San Pietro)

Vatikan’ın kalbinde yer alan Aziz Petrus Kilisesi (Basilica di San Pietro), Roma’da gezilecek yerler listesinin en önemli tarihi durakları arasında bulunuyor. Rönesans mimarisinin dikkat çeken yapılarından biri olan Aziz Petrus Kilisesi, dünyanın en pahalı sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük kilise olma özelliğine sahip bu tarihi kilisede Michelangelo, Bernini, Bramante gibi ünlü sanatçıların değerli eserleri bulunuyor. 

Venezia Meydanı

Başkent Roma’nın en güzel meydanları arasında bulunuyor. Vittorio Emanuele II Abidesi ile dikkat çeken meydan çevresinde pek çok kafe ve restoran yer alıyor. Roma’nın merkezinde yer alan meydan turistik noktalara yürüme mesafesinde bulunuyor. Victor Emmanuel II anıtı ile popüler olan Venedik Meydanı’nda görülmesi gereken pek çok tarihi ve turistik nokta bulunuyor. 

Navona Meydan 

Günümüzde stadyum şeklinde olan Navona Meydanı, Roma şehrinin merkezinde yer alıyor. Günün her saati canlı olan bu meydanda sokak sanatçılarının performansları sergileniyor. Barok mimarisi ile ziyaretçilerin dikkatini çeken bu tarihi meydanın en önemli yapısı olarak Dört Nehir Çeşmesi yer alıyor. 

Villa Borghese

Villa Borghese, Roma’nın en büyük halka açık parkı olarak yer alıyor. İçerisinde çeşitli müzeler, tapınaklar, çeşmeler ve heykeller bulunuyor. Roma’nın popüler parklarından biri olan bu yerde dikkat çeken en ünlü yapı olarak Villa Borghese yer alıyor. 

Borghese Galerisi

Dünyanın en küçük müzesi olarak yer alan Borghese Galerisi, Roma’nın turistik noktaları arasında bulunuyor. Mimari yapısı ve bahçeleriyle ziyaretçileri cezbediyor. Galerinin içerisinde birbirinden değerli usta sanatçıların resim, heykel ve antika koleksiyonları yer alıyor. Bu koleksiyonlar içerisinde Carravaggio’un resimleri ve Bernini’nin heykelleri ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. 

Tiber Nehri

Tiber Nehri, başkent Roma’nın içinden geçen bir nehir olarak yer alıyor. İtalya’nın üçüncü büyük nehri olan Tiber, şehrin dikkat çeken turistik noktaları arasında bulunuyor. 

Cinque Terre 

UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilen Cinque Terre bölgesi, İtalya’nın popüler yerleri arasında bulunuyor. İtalya’nın kuzeybatı kıyısında konumlanan bu muhteşem bölgede görülmeye değer Ortaçağ yapıları, eşsiz bir manzaraya sahip koylar, birbirinden lezzetli yemek ve içkilerin bulunduğu restoran ve kafeler yer alıyor. 

Moena

Moena, İtalya’da 300 yıllık geçmişe sahip bir Türk Köyü olarak yer alıyor. İtalya-Avusturya sınırında bulunan Moena Köyü, şehrin popüler turistik noktaları arasında bulunuyor. 

Türklere duydukları hayranlık ve yaşayış tarzını benimsemeleri yönünden oldukça dikkat çekici olan bu köy, sokakları, doğal güzellikleri ve festivalleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle kış turizmi ile dikkat çeken bu sevimli köyü gezi rehberinize eklemenizi öneriyoruz. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya