Yunanistan’ın En Güzel Şehri Selanik’te Şehir Turu

Selanik, Yunanistan’ın Atina’dan sonraki en büyük ikinci şehridir. “Selanik nerede?” sorusunun cevabı ise uzun yıllar Osmanlı topraklarına dahil olan günümüzde ise Yunanistan sınırları içerisinde yer alan bir Batı Trakya kenti olarak tanımlanabilir.

Selanik’i gezmek için en uygun zaman ilkbahar ayları olarak biliniyor. Bu aylarda yapacağınız Selanik turlarında şehrin güzelliğinin tadına varabilir, tarihi yapıları gezebilirsiniz. Peki, İstanbul’dan ortalama bir saatlik uçak yolculuğu ile varabileceğiniz turizm şehri Selanik’te gezilecek yerler neresi? Bu yazımızda sizlerle birlikte inceleyelim.

Beyaz Kule

Selanik gezilecek yerler listesinde Selanik’in bir simgesi olan Beyaz Kule önem kazanıyor. Selanik Körfezi’nde 15. yüzyılda inşa edilmiş olan yapı Bizans Dönemi sırasında yapılmış ve sonrasında beyaza boyanmıştır. Sahip olduğu enfes manzara ve içerisindeki müzesi ile gezilmeye değer yapılardan biri olan Beyaz Kule içerisinde o dönemde kullanılan eşyaları görebilirsiniz.

The Zongolopoulos Umbrellas

Yunan heykeltıraş George Zongolopoulos tarafından 1997’de Venedik Bienali için oluşturulan anıtsal şemsiyeler, Selanik’in simgesel yapılarından biri olarak görülmektedir. Büyük İskender Parkı içerisinde bulunan yapı gün batımında enfes manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin siluetine eşsiz bir hava katan bu yapı aynı zamanda birçok etkinliğin de merkezi olmakta.

Selanik Büyük İskender Anıtı

Büyük İskender Parkı içerisinde yer alan bir diğer önemli Selanik anıtı da Büyük İskender Anıtı’dır. Yunan Kralı Büyük İskender anısına yapılmış olan anıt, şaha kalkmış at üzerindeki Büyük İskender görüntüsü ile sembolik bir yapı olmayı başarmıştır. Merkezde bulunan Büyük İskender Parkı içerisinde yer alması sebebiyle bu bölgede yer alan otellerden birinde konaklıyorsanız rahatlıkla görebilirsiniz.

Selanik Atatürk Evi Müzesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evdir. 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen ev, 1953 yılından sonra müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Dünya çapında efsanevi bir komutan olarak görülen Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu geçirdiği ev, Selanik’te Apostolu Caddesi üzerinde bir müze olarak hizmet vermektedir.

Günümüzde müzeye dönüştürülmüş olan evin içerisinde Atatürk’ün kullandığı eşyaları, kıyafetleri ve yaşam alanını görebilirsiniz. Evin odaları ise Selanik Odası, Manastır Odası, Atatürk ve Çocuk Odası gibi farklı bölümlere ayrılmış durumda. Atatürk Evi Müzesi’ni gezerken ise Türkçe olarak verilen sesli rehberlik hizmetinden ücretsiz bir şekilde faydalanmayı unutmayın!

Aristotelous Meydanı

Aristoteles Meydanı, Selanik’in şehir merkezinde yer alan Nikis Bulvarı üzerindeki en popüler meydandır. Fransız mimar Ernest Hebrard tarafından tasarlanan alanda Büyük İskender’e ait bir heykeli de görebilirsiniz. Selanik’in en turistik meydanı olan Aristoteles Meydanı, şehrin diğer gezi noktalarına ulaşabilmeniz ve şehirdeki festivallere katılabilmeniz için önemli bir konumdur.

Park of National Selanik

Selanik Ulusal Parkı, Yunanistan’ın en önemli ekosistemlerinden birini barındırır. Avrupa’nın en büyük kuş popülasyonunu içerisinde barındıran Selanik Ulusal Parkı, turistlerin uğrak noktalarından biridir. Birçok vahşi hayvanın ve kuş türünün birlikte yaşadığı Selanik Ulusal Parkı, eşsiz doğal alanları ve hayvanları ile görülmeye değer yerlerden birisidir.

Kalochori Lagoon

Selanik Ulusal Parkı’ndan 8 km uzaklıkta bulunan Kalochi Gölü, her mevsim sunduğu panoramik manzarası ve canlı çeşitliliği ile ziyaretçilerini karşılayan eşsiz bir konumdur. Şehrin gürültüsünden kaçmak ve temiz hava almak için uğrayabileceğiniz Kalochi Gölü’nde onlarca farklı kuşun fotoğrafını çekebilirsiniz.

Selanik, doğal güzellikleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi evi olan Atatürk Evi Müzesi ile kesinlikle görülmesi gereken şehirler arasında yer alıyor. Ortalama 2 gün içerisinde hem gezebileceğiniz hem de eğlenebileceğiniz konumlarıyla oldukça turistik bir kent. Selanik turu yapmak için ECC Tur fırsatlarından yararlanabilir, keyifli bir tatile çıkabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek