Yurt Dışında Tatil Yapmanın Püf Noktaları Vize, Ulaşım ve Konaklama

Yıl boyu beklenen tatil dönemi, herkes için en heyecanlı dönemlerdendir. Uzun ve yoğun çalışma döneminden çıkıp dinlenmek isteyen kişiler tatile çıkarak deşarj olur. Tatil yapmak için ise hem yurt içinde hem de yurt dışında tatil yapılabilecek pek çok yer vardır. Yurt dışına çıkmak isteyenler vize, ulaşım ve konaklama gibi konularda araştırmalar yapar.  Tüm bu detaylara dikkat eden kişiler, keyifli ve uygun bir yurt dışı tatil deneyimi yaşayabilirler.

Yurt Dışı Tatil Planlaması Nasıl Yapılır?        

Yurt dışında tatile gitmeden önce dikkatli bir planlama yapmak önemlidir. Bu planlama sayesinde tatil boyunca pek çok konuda rahatlık elde edebilirsiniz. Özellikle vize işlemlerini, konaklamayı ve ulaşım bilgilerini önceden halletmeniz gerekir. Aksi takdirde tatil esnasında bazı problemlerle karşılaşabilir ve bunlara son dakika çözüm bulmakta zorlanabilirsiniz. Eğer gideceğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız, orada iletişim kurma konusunda güçlük yaşayabilirsiniz. Bu nedenle tüm ayarlamaları önceden yapmış olmanızda fayda var. Eğer İngilizce ya da o ülkenin anadilini bilmiyorsanız, yanınızda bir sözlük ve o ülkenin bir haritasını bulundurmanız size kolaylık sağlar.

yurt-disinda-tatil-vize-islemleri

Yurt Dışı Seyahatiniz için Vize İşlemleri          

Türkiye’den yurt dışında seyahat edecek vatandaşların karşısına vize uygulaması çıkar. Her ülkeye giriş çıkışta olmasa da çoğu ülke, Türkiye’den giriş yapacaklar için vize ister. Vize, gidilecek olan ülkenin ilgili kurumlarından alınması gereken bir belgedir. Bu belge, kişinin o ülkeye girmesinin onaylandığını bildirir. Vize isteyen ülkelere gitmeyi düşünüyorsanız, öncesinde vize işlemlerini halletmelisiniz. Çünkü her vize başvurusu olumlu sonuçlanmaz. Başvurunun onaylanmaması durumunda o ülkeye seyahat edemezsiniz; bu durumda tatil planınız iptal olur. İşte bu yüzden tatile çıkmadan önce planlamaya başlarken ilk olarak vize işlemlerini halletmelisiniz.

Vize almak için yapmanız gereken, gitmek istediğiniz ülkeye bağlı konsolosluklara ya da aracı kurumlara başvurmaktır. Bu kurumlara ve konsolosluklara, günümüzde online olarak da başvuru yapılabiliyor. Tabi ki talep edilen tüm belgeleri ayarlamanız da oldukça önemli. Vize işlemlerinde talep edilen evraklar ise şunlardır:

  • Biyometrik fotoğraf
  • Pasaport
  • İkametgah belgesi
  • Banka hesap dökümü
  • Mesleki durum belgesi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Evli olanlar için evlilik cüzdanı

Yurt Dışında Tatil İçin Bütçe Belirleme  

Yurt dışında tatil yapacak pek çok kişinin en büyük dertlerinden biri belki de bütçe ayarlamaktır. Tatilde yapılacak harcamaların hepsini önceden planlamak, bütçeyi daha kolay ve net bir şekilde belirlemeyi sağlayabilir. Özellikle konaklama gibi büyük bir gideri, tatile gitmeden önce halletmek bütçenin büyük bir kısmının hesaplanmasını kolaylaştırır. Bu bütçeyi belirlerken gideceğiniz ülkenin para birimini ve kur karşılığını hesaplayarak işe başlayabilirsiniz. Tabi ki oranın ekonomik durumu da önemlidir. Gittiğinizde ne gibi ihtiyaçlarınız olabilir, nereleri görmek istiyorsunuz, kaç günlük bir tatil planlıyorsunuz gibi soruların yanıtını vererek ortalama bir bütçe ayırabilirsiniz.

Yurt dışında tatil yapmak istediğinizde, sizi karşılayacak pek çok ülke seçeneği vardır. Bunlardan bazıları daha yüksek harcamalar gerektirirken bazılarında daha uygun fiyatlı tatil yapma imkanı elde edebilirsiniz. Tabi ki o ülkenin sizden istediği vize türü de bütçe planlamasında etkilidir. Çünkü vize türleri, özelliklerine göre birbirinden ayrıldığı gibi fiyatlarına göre de ayrılır. Bu vizeleri almak için belli miktarda ödeme yapmanız gerekir ve tatil masraflarınız burada başlar. Alacağınız vizenin hangisi olduğunu öğrenip ödemesini de bütçe planınıza dahil edebilirsiniz. Otel seçimini önceden yaparak konaklamaya ayıracağınız bütçeyi belirleyebilirsiniz. Ülkede yeme-içme, seyahat ve eğlence sektörlerinde harcanan ortalama masrafı araştırarak kendinize bir plan hazırlayabilirsiniz.

yurt-disinda-tatil-rota-belirleme

Rota Seçimi    

Yurt dışına çıkmak istiyor ama hangi ülkeye gideceğinizi bilemiyorsanız, çok detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. Öncelikle tatilden beklentilerinizi, görmek istediğiniz yerleri, bütçenizi de düşünerek pek çok ülke seçeneğini eleyebilirsiniz. Doğa içinde bir tatil mi istersiniz, tarihi ve kültürel mekanlara yakın mı olmak istersiniz yoksa lüks olanaklar içinde modern bir tatil mi yapmak istersiniz? Bu soruya vereceğiniz yanıt rota seçiminde oldukça önemlidir. Ülkeler sahip oldukları bazı özelliklerle öne çıkarlar. Bazı ülkeler çok sayıda müzeye sahiptir ve kültürel bir tatil yapmak isteyenlere hitap ederler. Bazı ülkeler yemyeşil doğaya ve tertemiz havaya sahiptir; özellikle sakin ve kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler bu ülkelere gitmeyi tercih eder. Lüks hizmetlerden ve olanaklardan vazgeçemeyenler ise daha yüksek kesime hitap eden ülkelerin üst sınıf otellerinde konaklar. Bu seçimler tamamen kişilerin isteklerine bağlıdır.

İlginizi Çekebilir: Yurt Dışı Gezilecek Yerler Listesi: En Popüler 10 Yer

Yurt dışında tatil için rota seçerken tatile ayıracağınız gün sayısını da dikkate almalısınız. Kaç gün tatil yapacaksınız, konaklama süreniz nedir, tatil boyunca yapmak istedikleriniz nelerdir? Eğer hafta sonu için kısa süreliğine yurt dışına çıkmak istiyorsanız, daha yakın konumlardaki ülkeleri tercih ederek ulaşımı en hızlı şekilde halledebilirsiniz. Çok uzun saatler yol gitmeden hemen ülkeye varabilir ve tatilinize başlayabilirsiniz. Ancak daha uzun vaktiniz varsa, uzak noktalardaki ülkeleri de tercih edebilirsiniz. Eğer tatil boyunca bol bol kültürel seyahat yapmak istiyorsanız, müzelere yakın merkezi konumdaki otellerde konaklayabilirsiniz. Bazı ülkelerde çeşitli rotalar klasik olarak kabul görmüş ve herkes tarafından bu rotalar ziyaret edilir. Yurt dışında tatil için ülke seçimi kadar o yurt içindeki rotayı belirlemede de dikkatli olmalısınız. Bu sayede tatilinizi en verimli şekilde geçirebilirsiniz.

Yurt Dışında Tatil İçin Konaklama İpuçları    

Yurt dışında tatile çıktığınızda, en önemli şeylerden biri olarak konaklama ile karşılaşabilirsiniz. Tatiliniz boyunca kalacağınız yer, tatilinizin nasıl geçeceğini belirlemede etkili olur. Eğer kendinize uygun ve konforlu bir otel bulduysanız, o tatilden daha fazla keyif alabilirsiniz. Bunun için detaylı bir otel araştırması yaparak aradığınız kriterlere uygun alternatifi bulabilirsiniz. Yurt dışı tatilinizi geçirmek için otel seçimi yaparken otelin özelliklerine, konumuna, hizmet kapasitesine, sunduğu olanaklara, fiyatına bakabilirsiniz. Örneğin; tarihi yerlere yakın konumlarda olan ve her yere kolayca ulaşabileceğiniz bir otel istiyorsanız, gittiğiniz şehrin merkezindeki otelleri tercih edebilirsiniz. Doğa içinde bir tatil yapmak isterseniz de daha uzak noktalara göz atabilirsiniz.

Yurt dışında tatil için otel tercihi yaparken ihtiyaçlarınızı karşılama konusuna da dikkat etmelisiniz. Örneğin; otelin kahvaltı dahil, açık büfe, temizlik gibi hizmetlere sahip olup olmadığına bakabilirsiniz. Otel içindeki havuz, spa, spor salonu gibi diğer olanakları da düşünebilirsiniz. Eğer lüks hizmet deneyimi yaşamak ve tatil boyunca maksimum verimde dinlenmek istiyorsanız, 5 yıldızlı oteller tam size göre! Tabi ki fiyat konusunda da bir skalaya sahip olabilirsiniz. Bu durumda otellerin her şey dahil, 5 yıldızlı, apart, pansiyon, butik gibi seçeneklerine göre fiyat aralıkları değişir. Bütçenize ve kriterlerinize hitap eden seçeneği tercih edebilirsiniz.

En uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için tıklayın!

yurt-disinda-tatil-konaklama

Yurt Dışında En Uygun Konaklama Seçenekleri

Yurt dışında tatile çıkmak isteyen pek çok kişinin ilk düşündüğü şey bütçedir. Tatilde yapılacak harcamalar, kişileri zorlayabilir. Bunun için en iyi yöntem, uygun fiyatlı konaklamayı tercih ederek diğer harcamalara daha fazla bütçe ayırabilmektir. Yurt dışındaki otellerde uygun fiyatlı olarak konaklamak için ise erken rezervasyon dönemlerini takip edebilirsiniz. Bu dönemlerde pek çok otel indirimler yaparak fırsatlar sunar. Bu sayede hem güzel otellerde konaklama avantajı elde edebilir hem de yüksek harcamalardan kaçınabilirsiniz. Yurt dışında bulunan uygun otelleri araştırmak için siz de hemen EccTur’u ziyaret edebilir ve yüzlerce oteli bir arada inceleyebilirsiniz. Bu oteller hakkında bilgi sahibi olabilir ve tek tıkla rezervasyon işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

ECC Tur’un birbirinden harika yurt dışı turlarını incelemeyi unutmayın!

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek