Anneler Günü’nde Yapılacak Şeyler

Her sene mayıs ayıyla birlikte yaş kaç olursa olsun tüm çocukları aynı heyecan sarar: Anneler Günü’nde ne yapılır da anneler mutlu edilir! Şu bir gerçek, en ufak bir gülümseme ve sarılıp öpme yeter annelerimizi dünyanın en mutlu annesi yapmak için. Buna rağmen Anneler Günü’nü en özel ve en güzelinden kutlamak için bir anneye yapılacak en güzel sürpriz ne olur diye araştırırız hep. Anneler Günü sürprizi konusunda size yardımcı olmak, Anneler Günü programı için neler yapabiliriz, sizlere bazı öneriler vermek istedik.

Anneler Günü Ne Zaman Kutlanıyor?

Anneler Günü, her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanıyor. 2024 senesinde ise Anneler Günü tarihi 12 Mayıs Pazar’a denk geliyor. Peki Anneler Günü niçin kutlanıyor biraz da bundan bahsedelim. 

1850’li senelerde Ann Jarvis isimli bir kadın, ölen annesinin her zaman hatırlanması için Anneler Günü’nü resmi olarak kutlamak için önayak oluyor. 1914’te ise her yılın ikinci pazar günü Anneler Günü kutlanmaya başlanıyor. Bir zaman sonra Anneler Günü, dünya genelinde popüler hale gelip birçok ülke tarafından kabul ediliyor. 

Anneler Günü’nde Ne Yapılır?

anneler günü'nde ne yapılır

Günler yaklaştıkça eminiz birçoğunuz Anneler Günü’nde ne yapılır diye düşünmeye başlamıştır. En güzel Anneler Günü sürprizi için hazırlıklar, Anneler Günü programı için neler yapabiliriz diye araştırmalar… İçimizdeki o tatlı heyecanla birlikte hadi hep birlikte Anneler Günü’nde ne yapılır birlikte bakalım.

Anneniz ile Kahvaltı Edin

Genelde kahvaltı sofrasını annelerimizin kurduğu bir gerçek. Bu Anneler Günü farklılık yaparak anneniz için kahvaltı hazırlamaya ne dersiniz? Anneler Günü sürprizi arıyorsanız, bir anneye yapılacak en güzel sürpriz erkenden uyanıp, anneniz için leziz bir sofra hazırlamaktır. Annenizin en sevdiği kahvaltılıklardan oluşan sofrada keyifli bir sohbetle yapılan kahvaltı emin olun unutulmaz olacak.  

Kahvaltı için Anneler Günü’nde ne yapılır diye düşünüyorsanız, kalp şekilli bir tema hazırlayabilirsiniz. Kalp şeklinde pancake’ler, haşlanmış yumurtayı ortadan bir çubukla ezerek kalpli yumurta hazırlayabileceğiniz gibi yarım yarım kesilmiş domates veya sosislerden kalp şekli oluşturabilirsiniz. 

Antalya’ya Seyahat Edin

Anneler Günü sürprizi için bir tatile ne dersiniz? Türkiye’nin “Turizm Cenneti” olarak bahsedilen Antalya, ülkenin en popüler tatil yerleri arasında bulunur. Anneler Günü’ne özel olarak Antalya’ya kısa bir seyahat gerçekleştirerek annenize unutulmaz bir doğum günü yaşatmanız mümkün. Üstelik hafta sonu olduğu için çalışan annelerin veya çocukların izin derdi de yok! 

Anneler Günü programı için neler yapabiliriz diye düşünürken, doğal güzellikleri ile beraber tarihi ve kültürel değerleriyle ziyaretçilerine birçok şey sunan Antalya’ya seyahati değerlendirmeyi unutmayın. Annenizle Kaleiçi’nde vakit geçirebilir, Köprülü Kanyon’da yürüyüş düzenleyebilir veya Aspendos, Side gibi antik kentleri dolaşabilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: Antalya’da Gezilecek Yerler

Ege’nin Küçük Kasabalarını Keşfedin

Bir anneye yapılacak en güzel sürpriz beraber planlanmış bir seyahat! Anneler Günü’nde ne yapılır diye düşünüyorsanız, Ege’nin birbirinden güzel küçük kasabalarını keşfetmenizi öneriyoruz. Annenizle yapacağınız ufak bir Ege tatili, eminiz anneniz için unutulmaz bir Anneler Günü sürprizi olacak.

  • Mordoğan’ın bakir koylarını dolaşabilirsiniz.
  • Sığacık’ın sakinliğinin tadını çıkarın.
  • Birgi’de kendinizi film setinde hayal edin.
  • Barbaros, Bademler ve Germiyan gibi köyleri ziyaret edin.

Likya Yolu’nda Beraber Yürüyün

anneler günü'nde ne yapılır, likya yolu yürüyüşü

Anneniz doğada vakit geçirmeyi ve yürüyüş yapmayı seviyor mu? O halde Anneler Günü sürprizi olarak Likya Yolu’nun kısa rotalarını değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Toplam 540 kilometrelik Likya Yolu, dünyanın en iyi 10 trekking rotası arasında yer alıyor. Anneler Günü kutlayacağınız  hafta sonunda Likya’nın kısa süreli rotalarını belirleyerek yürümeyi düşünebilirsiniz.

Likya Yolu’nun hangi rotasını yürümeliyim diye düşünenler bu antik yol üzerinde yer alan 19 antik kentten görmek istediklerini belirleyebilir veya deniz sezonunu açmak istiyorsanız, Kekova’dan Adrasan’a kadar denizin tadını çıkarabileceğiniz bir rota belirleyebilirsiniz. Eminiz annenizin zevk ve isteklerine yönelik bir Likya rotası çıkarmanız mümkün!

Likya Yolu’nu yürümek için mayıs ayı en ideal zaman, hem serin hem de üşümeyeceğiniz kadar sıcak. Anneler Günü’nü fırsat vererek böyle güzel bir zamanda Likya Yolu yürüme planı yapmak bir anneye yapılacak en güzel sürpriz!

SPA Otellerinde Zaman Geçirin

anneler günü'nde ne yapılır, SPA

Sevdiğiniz birine verilebilecek en güzel hediyeler arasında masaj ve SPA deneyimi de bulunuyor. Tüm annelerin stres altında yaşadığı ve zaman zaman kendilerini sebepsiz yere gerdikleri bir gerçek. Belki de bedenen ve zihnen en çok rahatlamaya ihtiyaç duyan kişilerin annelerimiz olduğunu söyleyebiliriz. O halde Anneler Günü programı için neler yapabiliriz diyorsanız, annenizle SPA otellerinde zaman geçirin!

Hoş bir Anneler Günü sürprizi için güvendiğiniz bir otelde veya SPA merkezinde yer ayırtıp, annenizle hem dinlendirici hem de keyif verici bir gün geçirebilirsiniz. Anneler Günü sürprizi olarak belirlediğiniz merkezde masajın yanı sıra cilt bakımı, hamam ve havuz gibi seçeneklerin olup olmadığını da mutlaka kabul edin. 

Birlikte Yurt Dışını Keşfedin

İlk olarak minik bir soru ile başlayalım, annenizin pasaportu veya vizesi var mı? Cevabı evet olanlara birbirinden güzel tavsiyelerimiz var. Bir anneye yapılacak en güzel sürpriz birlikte yurt dışını keşfetmek.

  • Vizesiz ve kısa sürede keşfedebileceğiniz yerler arasında en popüler seçenek elbette Balkan turları. Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek ve havalar ısınmışken Karadağ harika bir Anneler Günü sürprizi olabilir.
  • Yunan adaları ile yapılan anlaşmaya göre artık 12 Adalar’ın bazılarına kapı vizesi ile giriş yapmak kolaylaştı. O halde bu Anneler Günü programı için neler yapabiliriz diye düşünmek yerine hemen Yunan adalarına gitmek için hazırlık yapabilirsiniz. Vizeniz yoksa belgelerinizi tamamladıktan sonra en geç bir hafta içinde kapı vizenizi almanız mümkün.

Peri Bacalarını Görün

anneler günü'nde ne yapılır, kapadokya, peri bacaları

Yılın her döneminde ziyaretçilerine farklı bir deneyim vadeden Kapadokya, Anneler Günü sürprizi için de nefis bir destinasyon! Kır çiçeklerinin etrafa serpiştiği, güneş ışınlarının parladığı, Kapadokya’nın en keyifle keşfedildiği zamanlar mayıs ayı. Anneler Günü’nde annenizi sevindirmek ve beraber büyüleyici yerler keşfetmek için rotanızı peribacalarına çevirin. 

Kapadokya oldukça büyük bir alana yayıldığı için Anneler Günü hafta sonunda her yeri görmek zor olsa da peribacalarını görüp, aralarında yürüyüşe çıkmak ve en lezzetli bölge yemeklerini yemek için yeterince vaktiniz olacak. Bu süreçte peribacalarının en yoğun olduğu bölge Paşabağ’ı ziyaret edip, bu doğal güzellikler arasında dolaşın. Ardından Zelve’de Türkiye’nin en etkileyici kanyonlarından birinde yürüyüşe çıkın. Farklı tarzda peribacası görmek isteyenlere ise önerimiz, Deve Peribacaları olarak geçen Dervent Vadisi’ni ziyaret etmek.

ECC Tur ile Anneler Günü’nde Seyahat Hediye Edin 

Anneler Günü’nde ne yapılır diye düşünenlere farklı zevklere ve bütçelere uygun Anneler Günü sürprizi önerileri verdik. Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’dan Ege’nin birbirinden sevimli köylerine, dünyaca ünlü Likya Yolu’nu yürümekten SPA’da rahatlamaya kadar! Bir anneye yapılacak en güzel sürpriz bize kalırsa unutulmaz bir seyahat. Hem anneniz için farklı bir keşif olacak hem de beraber yepyeni anılar yaratmış olacaksınız.

Anneler Günü programı için neler yapabiliriz diye düşünenler ECC Tur aracılığıyla annelerine seyahat hediye edebilir. Ege ve Akdeniz’in en iyi otelleri arasından tercih yapabileceğiniz gibi ruhen ve bedenen şifalanmak için termal otel deneyimi yaşayabilirsiniz. Annesine yurt dışı seyahati hediye etmek isteyenler ECC Tur ile Balkan Turları veya Orta Avrupa Turları seçeneklerini tercih edebilir; son zamanların popüler seyahat destinasyonlarından olan Yunan adalarını ECC Tur ile keşfedebilirler.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

yunan adaları, en popüler yunan adaları

En Güzel Yunan Adaları

Yunan adaları tatilinin modası hiçbir zaman geçmez! İster ailece keyifli bir tatil yapmayı arzulayın ister arkadaş grubunuzla eğlenceyi doruklarda yaşamak veya ömür boyu unutulmaz bir

anneler günü'nde ne yapılır

Anneler Günü’nde Yapılacak Şeyler

Her sene mayıs ayıyla birlikte yaş kaç olursa olsun tüm çocukları aynı heyecan sarar: Anneler Günü’nde ne yapılır da anneler mutlu edilir! Şu bir gerçek,

mayıs ayında gidilecek yerler

Mayıs Ayında Gidilecek Yerler

Kulağımızda kuş sesleri, burnumuza doğru gelen kır çiçeklerinin etkileyici kokusu… Ağaç yaprakları arasından ışıldayan güneş, kendini tamamen göstermeden dahi bedenimizi ısıtmaya yetiyor. Canlanmaya başlayan doğa

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı