Balayı için Öneriler ve Balayına Gidilecek Yerler

Yeni evli çiftlerin birlikte kurdukları yeni hayatta ilk anılarını paylaştıkları dönem belki de evlilik hayatlarının en unutulmaz anları olacak. Evliliğin en tatlı zamanlarını simgeleyen balayı döneminde gerçekleşen tatil, bu sebeple iyi planlanmalı ve sorunsuz olarak atlatılmalı. Balayına gidilecek yerler arayan çiftlere ilk söyleyeceğimiz, en güzel balayı yerleri Türkiye sahil şeridinde!

Bu yazımızda evli olarak ilk anıları paylaşacağınız balayı için gidilecek yerleri listeledik. Balayına nereye gidilir diyorsanız, hadi başlayalım!

Balayı Nedir?

Balayı kelimesinin ilk 1500’lü yılların başında ortaya çıktığını ve hemen hemen her dilde de aynı anlamda olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalar gösteriyor ki balayı kelimesi ilk olarak 1546 senesinde kullanılmış. Sebebi ise yeni evlenenlerin bal ve su karıştırıp içmesiymiş. Babillilerin de evlendikten sonra 30 gün boyunca ballı bir şarap içtiği biliniyor. 

Türkçede “bal” ve “ay” kelimelerinin birleşimi olan balayı kelimesi, adından da anlaşıldığı gibi evliliğin en uyumlu, en tatlı zamanlarını temsil ediyor. Yeni evlenmiş çiftler bu dönemde uzun uzun balayına nereye gidilir diyerek planladıkları, “evli” olarak ilk anılarını paylaşmak üzere romantik bir balayı seyahatine gidiyor. 

Balayında Nereye Gidilir?

balayına gidilecek yerler

Balayı seyahati, çiftlerin evliliğe adım atmadan çok daha önce planlamaya başladıkları bir süreçtir. Balayına gidilecek yerler araştırılıyor, ilginç balayı fikirleri düşünülüyor derken çiftler bunun için uzun vakit kaybedebiliyor. Düğün süreci gibi en iyi balayı yerleri bulmak da oldukça stresli diyebiliriz. 

Yeni evli çiftlerin, beraber yeni anılar biriktirmeye adım attıkları bu balayı sürecinde stresi üzerinizden kaldırmak istedik! Sizler için balayına gidilecek yerler nereler bunlardan bahsettiğimiz balayı için öneriler listesi hazırladık. 

İşte balayı için gidilecek yerler…

Antalya

En güzel balayı yerleri Türkiye sahil şeridinde sıralanmış durumda! Balayı için gidilecek yerler düşünürken ilk akla gelen noktalardan biri doğal güzelliği ve tarihi simgeleriyle Antalya başta geliyor. Burası yalnızca Türkiye’deki balayı çiftleri için değil, yurt dışından gelen çiftler için de popüler bir balayı destinasyonu. 

Balayı için gidilecek yerler bakarken, dikkat etmeniz gereken noktalardan biri buradaki balayı otelleri. Antalya otelleri arasında birçok balayı oteli bulunuyor. Şehir merkezinde bir konaklama seçebileceğiniz gibi Side, Kemer, Alanya da Antalya’ya bağlı balayı yapılacak yerler arasında bulunuyor. 

Antalya’da balayı yapacak çiftler, Kaleiçi’nde keyifli vakit geçirebilir veya Düden Şelalesi’nde unutulmaz bir balayı fotoğrafı çekilebilir! Balayı fotoğrafınızın kalabalık tarafından sabote edilmesini istemiyorsanız, erken saatlerde Düden Şelalesi’ni ziyaret etmenizi öneririz. Dilerseniz Kaleiçi’ndeki marinadan tekne kiralayıp Aşağı Düden manzarasıyla da birbirinden güzel fotoğraflarla balayını ölümsüzleştirebilirsiniz.

Bodrum

balayına gidilecek yerler bodrum

Yaz sezonunun vazgeçilmez tatil beldesi Bodrum yalnızca deniz tatili için değil, balayı çiftlerinin de vazgeçilmez noktalarındandır. Gece eğlencesini seven çiftler kadar sakinlik arayan çiftler için de balayına gidilecek yerler için önerimiz Bodrum olacak. Mandalina ve limon kokulu bu sahil kasabası, en iyi balayı yerleri arasında bulunuyor. 

İlginizi Çekebilir: Bodrum’da Günübirlik Yapılacaklar

Beach partilerin olduğu şık bir yerde balayı için önerimiz Yalıkavak ve Türkbükü. Gündüzleri beach’lerde eğlenelim akşam gece eğlencesine gidelim diyen çiftler bu iki yerden memnun ayrılacak. Kalabalıktan uzak bir balayı için gidilecek yerler arasında Güvercinlik ve Torba dikkat çekiyor. Bu iki bölgede de hem denize girebilir hem de ormanda romantik yürüyüşler yapabilirsiniz.

Bodrum’da balayına gidilecek yerler elbette bu saydığımız yerler ile bitmiyor. Bodrum otelleri seçeneklerini araştırıp kalacağınız yeri belirleyebilirsiniz. Bodrum’a kadar gelmişken balayı için öneriler de vermek istiyoruz. 

  • 15. yüzyıldan Saint John Şövalyeleri’nden kalma Bodrum Kalesi’ni mutlaka ziyaret edin. Üç tarafı denizle çevrili bu harika manzara balayı seyahatinizi ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekilmeyi unutmayın.
  • Bodrum Kalesi, dünyanın en iyi Sualtı Arkeoloji Müzelerinden birine ev sahipliği yapıyor, mutlaka ziyaret edin.
  • Bodrum’daki yel değirmenlerinde romantik bir gün batımı yaşayın. Bu fotojenik mekanda fotoğraf çekilmek de vermek istediğimiz balayı fikirleri arasında.
  • Bodrum için balayı önerileri arıyorsanız, MÖ 4. yüzyıldan kalma Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşen konserlere göz atın. Belki bu Anadolu’nun en eski tiyatrolarından birinde sevdiğiniz bir sanatçıya denk gelirsiniz.
  • Sanat Güneşi Zeki Müren’in Bodrum’daki evinde sanatçının sahne kıyafetleri, takı ve kişisel eşyalarını inceleyin.

Kıbrıs

Tam bir kültür mozaiği olan Kıbrıs, balayına gidilecek yerler arayan çiftler için vazgeçilmez bir destinasyon. Yüzyıllardır farklı medeniyetleri ağırlayan bu ada, renklerini günümüzde de korumaya devam ederken, her yıl binlerce balayı çiftinin favori merkezlerinden olmaya da devam ediyor. 

Kıbrıs’ta balayına nereye gidilir diyen çiftler, Kıbrıs otelleri önerilerine göz atarak konaklayacakları bölgeyi seçebilir. Peki Kıbrıs’ta neler mi yapabilirsiniz? KKTC’nin kilometrelerce uzanan altın kumlu plajları, el değmemiş bakir doğasının yanı sıra burada ziyaret edebileceğiniz kaleler, köşkler ve kiliseden devşirilen camiler bulunuyor.

Kıbrıs’ta balayı için öneriler arıyorsanız Girne’de limanının girişindeki Girne Kalesi’nde gün batımını izleyip fotoğraf çekilebilir, Karpaz Yarımadası’nın bakir doğasında yürüyüşe çıkıp denize girebilir veya Selimiye Camii, Lala Mustafa Paşa Camii gibi Gotik kiliseden camiye dönüştürülmüş yapıları ziyaret edebilirsiniz.

Alanya

En güzel balayı yerleri Türkiye sahillerinde demiştik. Balayına gidilecek yerler arasında Alanya, en çok tercih edilen noktalardan bir diğeri. Özellikle ilkbahar ve sonbahar için balayına nereye gidilir diyorsanız, Alanya çok doğru bir tercih olacak. 

Balayına nereye gidilir diyerek Alanya’yı tercih edecek balayı çiftleri, Kleopatra Plajı’nda denize girip güneşin tadını çıkarabilir, Dim Mağarası ve Damlataş Mağarası’nı görebilirler. Eğer balayı tatilinizi hoş bir fotoğrafla ölümsüzleştirmek istiyorsanız önerimiz Alanya Kalesi’nin muhteşem manzarası. Sabah erken saatlerde buraya gelirseniz insan kalabalığı olmadan hoş fotoğraflara sahip olabilirsiniz. 

Alanya otelleri arasından seçiminizi yapın ve unutulmaz bir balayı tatiline merhaba deyin!

Yunanistan

balayına gidilecek yerler yunanistan

Yunan Adaları’nın sağladığı kapı vizesi kolaylığıyla özellikle 12 Adalar, balayı fikirleri arayanların listesine girmeye başladı bile! En güzel balayı yerleri Türkiye sahil şeridinde konumlanıyor olsa da balayı için gidilecek yerler arayan çiftlere komşumuz Yunanistan’dan da önerilerle geldik. 

Balayında gidilecek yerler olarak sizlere üç farklı Yunan Adası önermek istedik. Bunların ikisi kapı vizesi ile girebileceğiniz adalar, bir diğeri ise balayı fikirleri düşünenlerin her daim aklına geldiği Yunan adası Santorini. 

  • Hem ekonomik hem de Türkiye’ye yakın balayı için gidilecek yerler bakıyorsanız Sakız Adası ve Kos Adası sizlere önerimiz. Yunanistan turları arasından dilediğiniz tura katılarak hem bu adaların kültürünü detaylı bir şekilde öğrenebilir hem de beraber ilk yurt dışı seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Balayı kapsamında en çok tercih edilen Yunan Adası, Santorini’dir. Enfes manzaraları ve ilgi çeken mimarisiyle Santorini, dünya üzerinde eşi bulunmaz bir yer olarak dikkat çekiyor. Burada berrak mavi denizin tadını çıkarabilir, tekne turlarıyla farklı koyları keşfedebilirsiniz. Balayı için öneriler arayanlara ilk tavsiyemiz ise gün batımı izlemek için Oia’ya gitmeleri olacaktır. Ayrıca 600 basamaklı merdivenleri tırmanarak, adanın en yüksek noktasına ulaşıp nefis manzaraya karşı fotoğraf çekilmeyi unutmayın.

Ayvalık

Kuzey Ege, en gözde seyahat noktalarından biri olarak balayı çiftleri için de tavsiye ettiğimiz balayı önerileri arasında bulunuyor. Ekonomik balayı için gidilecek yerler arayanlar Ayvalık’ı listesine ekleyebilir. Her bütçeye uygun Ayvalık otelleri sizleri bekliyor. 

Tatil için modası hiçbir zaman geçmeyen Ayvalık, serin ve kumlu denizi, birbirinden lezzetli Ege lezzetleriyle size unutulmaz bir balayı yaşatacak. Ayvalık’ta denizin tadını çıkarabilir, Kaz Dağları’na giderek oksijeni bol romantik doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir, Ayvalık’ın renkli Macaron Mahallesi’ni dolaşabilirsiniz. Akşam için önerimiz Cunda’da güzel bir Ege sofrası! 

Fethiye

balayına gidilecek yerler fethiye

Türkiye’nin sahil şeridinden balayına gidilecek yerler önerimiz saymakla bitmez. Balayına nereye gidilir diye düşünen çiftlere bir diğer önerimiz Fethiye olacak. Özellikle Ölüdeniz, Türkiye’nin en güzel balayı noktalarından biri. Denizin yanı sıra antik kent ziyaretleri, kanyon yürüyüşü seviyorsanız Fethiye, size en iyi balayı yerleri sunuyor. 

Kayaköy’de dolaşabilir, Kelebekler Vadisi’nde ve Kabak Koyu’nda unutulmaz doğa yürüyüşleri yapabilir, denizin tadını çıkarabilir, Saklıkent Kanyonu’nda kanyon yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz. 

Antik Çağdan beri Akdeniz’in en gözde noktalarından olan Fethiye’de balayında gidilecek yerler saymakla bitmez! Adrenalin isteyen çiftlere önerimiz arasında Babadağ’dan tandem yamaç paraşütü bulunuyor. 

Fethiye otelleri arasından ihtiyacınıza uygun oteli seçin ve Türkiye’de balayında gidilecek yerler arasında en keyifli şehirlerden Fethiye’nin keyfini çıkarın. 

Side

Ekonomik olarak balayı için gidilecek yerler arasında Side de bulunuyor. Manavgat’ın küçük ama sevimli ilçesi Side, sakin bir balayı için tavsiye ediyoruz. Side her ne kadar küçük bir yerleşim olsa da burada her bütçeye uygun Side otelleri arasından birini seçerek keyifli bir balayı yapmanız mümkün. Üstelik bölgede yapabileceğiniz aktiviteler de mevcut.

Balayına gidilecek yerler ararken tercihini Side’den yana kullananlar, Side Antik Kenti’ni ziyaret edip buradaki MÖ 7. yüzyıldan kalma 15 bin kişilik antik tiyatro ve Apollon Tapınağı’nı görebilir. Dilerseniz Side’de tekne turlarına katılarak bölgedeki koyları ve plajların tadını çıkarabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Side’de Gezip Görmeniz Gereken 10 Harika Nokta

Kemer

Antalya’nın ilçesi Kemer, bulunduğu lokasyon sebebiyle balayı için öneriler arayanların tercih ettiği bir başka destinasyon. Balayını Kemer otelleri arasından seçen çiftler için bölgede balayında gidilecek yerler önermek istiyoruz. 

Kemer Marina çevresindeki restoranlarda bir şeyler yiyebilir, buradan hareket eden teknelerle başbaşa romantik bir gece geçirebilirsiniz. Olimpos Antik Kenti’ni ve Phaselis Antik Kenti’ni ziyaret edip sonra buralarda denize girebilirsiniz. Tahtalı Dağı’na teleferikle çıkmak da oldukça eğlenceli olacak. Burada balayınızı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın. 

Balayı Otelleri Rezervasyonunuzu ECC Tur ile Yapın

Türkiye’de tercih edebileceğiniz balayı için gidilecek yerler oldukça fazla. Antalya, en iyi balayı yerleri arasında öne çıkıyor. Sizlere hazırlamış olduğumuz balayına gidilecek yerler listesinden size en uygun bölgeyi seçtiyseniz, balayı otelleri rezervasyonunuzu ECC Tur ile yaparak unutulmaz bir tatile adım atabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya