Bodrum’da Günübirlik Yapılacaklar ve Keşif Turları

Bir tatil cenneti olan Bodrum, sunduğu eşsiz güzellikler ve doyumsuz aktivitelerle hem yerli hem de yabancı turistlerin her dönem gözde tatil duraklarından biri. El değmemiş koyları, hareketli gece hayatı, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Ege’nin incisi olarak adlandırılmasını çok uzun süredir korumaya devam ediyor. Tatil planı yaparken akıllara her zaman ilk gelen isim olan Bodrum’a gitmeyi planlayanlar için Ecc Tur olarak bu cennette bir günün nasıl geçebileceğine dair ipuçları hazırladık. Bodrum tekne turu ile Bodrum koyları keşfi ve Bodrum’da gün batımı manzarasını izleyebileceğiniz yerleri keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin…

Bodrum-tekne-turu-Bodrum-kalesi

Bodrum’da Günü Birlik Ne Yapılır?

Tarih severlerin ilk duraklarından biri elbette ki Bodrum Kalesi olacaktır. 15. yüzyılda Saint Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş olan bu kale, panoramik deniz ve şehir manzarası sunuyor. Aynı zamanda kalenin içerisinde dünyanın en büyük su altı arkeoloji müzelerinden birini barındırıyor. Antik çağa ait birçok önemli eseri bu müzede bulabilirsiniz.

Kaleyi ziyaret ettikten sonra, tarihi güzellikleri keşfetmeye devam etmek için bir sonraki durağınız Antik Tiyatro olabilir. M.Ö. 4. yüzyıla tarihlenen bu yapı, Roma döneminden kalan ve günümüzde de konser ve etkinliklere ev sahipliği yapan bir tiyatro.

Doğa severler ve daha sakin bir atmosfer arayanlar için Gümüşlük koyu harika bir seçenek olarak önerilerimiz arasındaki yerini alıyor. Burası, doğal güzellikleri, sakin atmosferi ve lezzetli yemekleriyle ünlü. Balık yemek için sahil boyunca onlarca seçeneğiniz olacak… Ayrıca, antik Myndos kentinin kalıntıları da bu bölgede bulunuyor.

Bölgenin lüks yüzünü görmek isterseniz, Yalıkavak Marina’ya bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Yatlar, lüks mağazalar, restoranlar ve kafelerle dolu bu marina, aynı zamanda muhteşem bir gün batımı manzarası sunuyor. Yarımadanın batısında yer alan Turgutreis ise geniş ve temiz plajları, canlı pazarı ve sanat galerileri ile biliniyor. Ayrıca, Bodrum’da gün batımının en güzel izlendiği yerlerden biri olduğunu da ekleyelim.

Son olarak, eğlence hayatını deneyimlemek için Barlar Sokağı’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Farklı müzik tarzlarına ev sahipliği yapan barlar, gece kulüpleri ve restoranlarla dolu bu sokak, tatilin canlı atmosferini en iyi yansıtan yerlerden biri.

Bodrum, her türden ziyaretçiye hitap eden bir destinasyon. Ancak, bölgenin gerçek güzelliklerini keşfetmek ve tadını çıkarmak için birkaç gün geçirmenizi öneririz. Tatilin keyfini çıkarırken en uygun fiyatlarla konaklamak için Ecc Tur’un kampanyalı otelleri sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın!

Bodrum-koylari-cennet-koyu

Keşfetmeniz Gereken En Güzel Bodrum Koyları

Bölgenin birbirinden güzel bu koylarında denize girebilir, su sporları yapabilir ya da sadece güneşin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu muhteşem koylar arasında Gümbet Koyu, Bitez Koyu, Gümüşlük Koyu, Ortakent-Yahşi Koyu, Türkbükü Koyu ve Torba Koyu en popüler olanları. Bu koylarda yüzmenin yanı sıra, deniz bisikleti veya kano gibi aktivitelerle de gününüzü renklendirebilirsiniz.

Bodrum Günübirlik Turlar: Popüler Bodrum Tekne Turu Rotaları

Bodrum tekne turu, sizlere bölgenin en güzel koylarını ve adalarını tanıma fırsatı sunar. Gün boyu süren bu turlarda, denizin maviliğinde serinlerken aynı zamanda Ege’nin eşsiz doğal güzelliklerine de tanık olabilirsiniz. Popüler rota seçenekleri arasında Aquarium Koyu, Tavşan Burnu, Orak Adası ve Alman Koyu bulunuyor. Bodrum tekne turu fiyatları genellikle 500-750 TL arasında olup, öğle yemeği ve ikramları da içeriyor. Çocuklu aileler ise 0-6 yaş ücretsiz, 6-12 yaş arası 250 TL gibi indirimli fiyatlardan faydalanabilir.

Bodrum Koyları: Bodrum Tekne Turu ile Gidilebilecek Koylar

  1. Akvaryum Koyu: Berrak suları ve renkli deniz canlıları ile adeta bir akvaryumu anımsatır. Merkezden sadece 20 dakikalık bir tekne yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu eşsiz koy, dalış ve şnorkelle yüzme meraklıları için vazgeçilmez bir durak.
  2. Bağla Koyu: Huzurlu ve sakin bir atmosferi olan Bağla Koyu, yine merkezden 30-40 dakikalık bir tekne yolculuğu ile ulaşılabilecek bir mesafede. Misafirlere temiz denizi ve güzel doğası ile huzurlu bir deneyim sunuyor. Koydaki tesislerde öğle yemeği molası verebilmeniz mümkün.
  3. Deve Plajı: Bu plajın en ilginç tarafı, adını kumlarının deve sırtına benzer şeklinden alması sayılabilir. Burası, merkezden 30 dakikalık bir tekne yolculuğu ile ulaşabileceğiniz, çeşitli tesislerin hizmet verdiği bir yer. Plajda güneşlenirken denizin turkuaz güzelliğini keşfetmek için hazır olun.
  4. Adaboğazı: Adalar arasındaki boğaz şeklindeki coğrafyası ile dikkat çeken Adaboğazı, su sporları meraklıları için ideal bir durak. Bodrum’dan 20-30 dakikalık bir tekne yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.
  5. Alman Koyu: Alman denizaltılarının II. Dünya Savaşı sırasında bu koyda beklemesinden ismini alan Alman Koyu, dalış severler için mükemmel bir nokta. Bodrum’a tekneyle sadece 15-20 dakika mesafede ulaşılabilir. Özel tekneniz ile rahatça gidebilirsiniz. Bunun dışında tekne turlarının çoğu Alman Koyu’nu rotalarına eklemiş durumda.
  6. Orak Adası: Adanın eşsiz şekli ve çevresindeki mercan kayalıkları ile Orak Adası, deniz altı dünyasını keşfetmek isteyenler için ideal noktalardan biri. Bodrum tekne turu ile sadece 20 dakikalık bir yolculuk yaparak merkezden Orak Adası’na ulaşmanız mümkün.
  7. Kızılburun: İsmi, gün batımında uçurumlarının kırmızıya bürünmesinden gelen Kızılburun, rüzgar sörfü tutkunları için muhteşem bir yer. 30-40 dakikalık bir Bodrum tekne turu yolculuğu ile merkezden Kızılburun’a ulaşabilirsiniz.
  8. Tavşanburnu: Burası, doğal güzellikler ve huzur arayanların adeta kaçış noktası. Bodrum tekne turu ile merkeze 40-50 dakika uzaklıkta olan Tavşanburnu, huzurlu bir deneyim için harika bir nokta. İster tekne turuyla ister özel teknenizle gidin sizi bulunduğunuz dünyadan tamamen uzaklaştıracak ve bu deneyimden sonra geri dönmek istemeyeceksiniz.
  9. Bayanlar Koyu: Bayanlar Koyu, diğer koylar gibi tekne ile ulaşımı oldukça kolay olup, merkezden sadece 20 dakika uzaklıkta. Burası, rahatça güneşlenebileceğiniz ve yüzebileceğiniz, aynı zamanda yeme-içme hizmetleri de sunan bir tesise sahip.
Bodrum-koylari-arabayla

Bodrum Koyları Araba ile Gidilebilecek Koylar

Ege’de birçok koya tekne turları ile ulaşmak mümkün olmasına rağmen, araba ile de ulaşılabilecek de onlarca eşsiz koy bulunuyor. Araba ile ulaşabileceğiniz en güzel Bodrum koyları için bir liste derledik…

  • Yalıçiftlik Kargıcak Koyu: Yalıçiftlik, Bodrum’un merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta ve arabayla yaklaşık 25 dakika sürüyor. Bu koy, cam berraklığındaki suları ve huzurlu atmosferi ile biliniyor. Suyun derinliklerine dalıp gitmek ve yüzmek için ideal bir koy…
  • Bardakçı Koyu: Bodrum merkezine yürüme mesafesinde olan Bardakçı, muhteşem deniz manzarası ve sakin suları ile ünlüdür.
  • Gümbet Plajı: Gümbet, merkeze sadece 3 kilometre uzaklıkta, geniş kumsalları ve hareketli gece hayatı ile tanınır. Araba ile sadece 10 dakika sürer.
  • Bitez Plajı: Merkezden sadece 8 kilometre mesafede olan Bitez, su sporları ve canlı restoran-kafe sahnesi ile ünlüdür. Araba ile yaklaşık 15 dakika sürer.
  • Ortakent Yahşi Plajı: Bodrum merkezine 13 kilometre mesafedeki Ortakent Yahşi Plajı, geniş kumsalları ve canlı sosyal yaşamı ile ünlüdür. Araba ile 20 dakika sürer.
  • Aspat Koyu: Bodrum’a 25 kilometre uzaklıkta olan Aspat, tarihi kalıntıları ve su sporlarına olanakları ile bilinir. Arabayla 40 dakika sürer.
  • Kadıkalesi Halk Plajı (Peksimet): Bodrum’a 22 kilometre mesafedeki bu halk plajı, sakin atmosferi ve çeşitli yemek seçenekleri ile ünlüdür. Arabayla yaklaşık 35 dakika sürer.
  • Gümüşlük Plajı: Bodrum’a 23 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşlük, tarihi kalıntıları ve lezzetli balık restoranları ile tanınır. Arabayla 40 dakika sürer.
  • Tilkicik Koyu: Yalıkavak’a 5 kilometre mesafede olan Tilkicik, lüks yatları ve popüler beach clubları ile tanınır. Arabayla yaklaşık 10 dakika sürer.
  • Türkbükü Plajı: Bodrum’a 20 kilometre uzaklıkta olan Türkbükü, lüks otelleri ve popüler restoranları ile bilinir. Arabayla 30 dakika sürer.
  • Cennet Koyu: Bodrum’a 13 kilometre uzaklıkta olan Cennet Koyu, doğal güzelliği, berrak denizi ve altın rengi kumsalı ile tanınır. Arabayla 20 dakika sürer.
  • Torba Halk Plajı: Bodrum’a sadece 6 kilometre mesafedeki Torba, temiz plajları ve lezzetli yerel restoranları ile tanınır. Arabayla 15 dakika sürer.
  • Kissebükü Koyu: Tarihi kalıntıları ve eşsiz doğasıyla mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biridir. Merkeze 35 kilometre uzaklıkta olan Kissebükü, tarihi kalıntıları ve doğal güzelliği ile ünlüdür. Arabayla 50 dakika sürer. Tekneyle ve araçla gidilebilen bu koy için araç yolu olsa da yolculuğun çok kolay olmadığı hakkında bir tüyo verebiliriz.
  • Mazı Koyu: Mazı Koyu, Merkezden 55 kilometre uzaklıkta, temiz denizi ve huzurlu atmosferi ile tanınır. Çevresindeki ormanlar doğa yürüyüşleri için idealdir. Arabayla yaklaşık 75 dakika sürmektedir. Milas Bodrum Havalimanı’ndan ise Mazı Koyu’na sadece 45 dk gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Bodrum koylarına ister tekne turu ile ister araçla gidecek olun tatil süreniz el verdiği sürece buradaki her koyu tek tek keşfetmenizi öneriyoruz. Özellikle şehir hayatından bunalıp tatile kaçanlar için bu bakir koylar sizi adeta başka bir dünyaya götürüyor. Bu muhteşem doğa ana hediyeleri günümüzde hala kendini korumayı başarmış. Tesis olan koylar ise yerli yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapmasına rağmen o büyüye kapılan ziyaretçilerin hassasiyetinden midir nedendir bilinmez, üzücü doğa katli tablolarından bir hayli uzak. Bu muhteşem koylar, insanlığın dünyanın diğer bölgelerinde verdiği hasara adeta baş kaldırıp ben olduğum gibi kalacağım diyor sanki…

Tüm bunların dışında bir çok koyda dinleyeceğiniz ve öğreneceğiniz bir kısmı doğru bir kısmı efsane olan hikayeler ise her biri hakkında ayrı bir şeyler anlatıyor. Bölgenin tüm doğal güzelliklerine ek olarak bu koylar hikayeleri ile birlikte sizinle paylaşacağı tarihi kalıntıları görebilmek için başlı başına gitme sebeplerinizden biri olacak. Eğlenceden tarihi ve kültürel keşiflere, deniz canlılarının dünyasına biraz daha yakından bakmaktan bölgedeki tabiat yürüyüşlerine kadar herkese hitap edecek seçenekler mevcut. Unutulmaz tatil anıları biriktirmek için araçlı veya tekne turu ile birkaç koy keşfetmeden dönmemenizi öneriyoruz…

İlginizi çekebilir: Bodrum’un Cennet Köşeleri: En Güzel Koylar, Gezilecek Yerler ve Tatil Aktiviteleri

Bodrum-gün-batımı

Bodrum’da Gün Batımı Nereden İzlenir?

Bu muhteşem tatil noktası; gece hayatı, eğlenceli beachleri, ünlülerin uğrak noktası olarak bilinse de tüm bunların yanında sevgilinizle en romantik anıları biriktirebileceğiniz veya yalnız kalarak huzur bulacağınız en güzel yerlerden biridir… Güneşi batırmak Bodrum’da yapılabilecek en güzel aktiviteler arasındadır. Uzun sohbetler ve güzel müzikler eşliğinde sizi dünyadan uzaklaştıracak bir çok günbatımı noktası bulunmaktadır. Bölgenin her noktasında gün batımını izlemek paha biçilmez olsa da listemizin başına Bitez, Gümüşlük, Yalıkavak, Turgut Reis eklenebilir.

Bodrum tatil planınız için mutlaka göz atın: Bodrum’da Görmeniz Gereken Yerler

Yalıkavak Marina’da Gün Batımı

Bodrum’da gün batımı için en güzel noktalardan biri Yalıkavak Marina’dır. Yalıkavak marinadaki restoranlardan birinde yavaş yavaş yemeğin tadını çıkarırken bir yandan da teknelerin suda süzülüşünü izlemek hafızanızda, fotoğraf makinenizde veya telefonunuzda harika anılar bırakacaktır.

Turgut Reis Gün Batımı Plajı

Denize girmek için en harika noktalardan biri olan Turgut Reis’te gün batımı o kadar keyiflidir ki buradaki plajlardan birine adını vermiştir. Turgut Reis Gün Batımı Plajı’nda tüm gün denizin keyfini sürebilir akşam üstü ise bu harika manzaraya doğru uzanarak güneşin denizle buluşmasını ve sizinle vedalaşmasını izleyebilirsiniz.

Bitez

Ege’nin en güzel noktalarından biri olan Bitez gün batımı için size bambaşka pencereler açacak türden. Taş evlerin arasından, arnavut kaldırımlı sokaklardan güneşe doğru bir yolculuk tatilin en güzel anlarından birini yaşatacaktır.

Gümüşlük

Ege tatilinizde gün batımı saatlerinde Gümüşlük civarındaysanız, gidebileceğiniz en güzel yerlerden birindesiniz. Adını bazı rivayetlere göre çok eski zamanlarda tepedeki gümüş madenlerinden alan, bazı rivayetlere göre ise gün batımı vaktinde denizin gümüş gibi görünmesinden alıyor Gümüşlük. Denizin serinliği usul usul yüzünüze vururken, rüzgar almayan bir nokta olduğu için burası zamanın durduğunu hissettiriyor. Deniz kenarı boyunca balık yiyebileceğiniz birbirinden güzel restoranlardan birini tercih ederek Bodrum gün batımı keyfini Gümüşlük’te çıkabilirsiniz…

Bodrum, her yaştan tatilciye hitap eder ve sunduğu doğal güzellikler, tarihi ve kültürel zenginlikler ile unutulmaz bir tatil deneyimi sunar. Siz de bir an önce Bodrum otelleri arasından seçiminizi yaparak, bu eşsiz tatil beldesinde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamaya başlayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

anneler günü'nde ne yapılır

Anneler Günü’nde Yapılacak Şeyler

Her sene mayıs ayıyla birlikte yaş kaç olursa olsun tüm çocukları aynı heyecan sarar: Anneler Günü’nde ne yapılır da anneler mutlu edilir! Şu bir gerçek,

mayıs ayında gidilecek yerler

Mayıs Ayında Gidilecek Yerler

Kulağımızda kuş sesleri, burnumuza doğru gelen kır çiçeklerinin etkileyici kokusu… Ağaç yaprakları arasından ışıldayan güneş, kendini tamamen göstermeden dahi bedenimizi ısıtmaya yetiyor. Canlanmaya başlayan doğa

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı